ASSMB: La Spitalul „Victor Babeş” din Capitală sunt internaţi 304 pacienţi confirmaţi cu COVID-19, dintre care 6 la terapie intensivă

ASSMB: La Spitalul Victor Babeş din Capitală sunt internaţi 304 pacienţi confirmaţi cu COVID-19, dintre care 6 la terapie intensivă
Foto: Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACAPRESS.C

La Spitalul „Victor Babeş” din Capitală sunt internaţi 304 pacienţi confirmaţi cu COVID-19, dintre care 6 la terapie intensivă, în timp cela Spitalul Colentina sunt în prezent 77 de pacienţi testaţi pozitiv, a anunţat, sâmbătă, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB). Asta în condițiile în care, Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş, dispune de 420 de paturi.

„De la declanşarea pandemiei, în această unitate sanitară de fază 1 au fost internate în total 2.247 persoane, din Bucureşti şi din ţară – din care 1.696 confirmate cu boala COVID-19 -, cel mai mare număr de pacienţi internaţi dintre toate spitalele COVID din România. Menţionăm că la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale ‘Dr. Victor Babeş’, fiecare pacient suspect de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 ocupă un întreg salon, indiferent de numărul de paturi din acesta, pentru a preveni răspândirea bolii”, se precizează în comunicatul ASSMB.

Care este situația altor spitale din Capitală

De asemenea, la Spitalul Clinic Colentina sunt internate acum 77 de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, dintre care şapte se află la Terapie Intensivă (ATI).

„În total, de la sfârşitul lunii martie şi până în prezent, la Spitalul Clinic Colentina au fost internaţi 542 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19. Din totalul de 867 paturi de care dispune, spitalul a primit aviz de funcţionare pentru 455. Menţionăm faptul că Spitalul Clinic Colentina, unitate sanitară desemnată suport COVID prin ordin al ministrului Sănătăţii, nu are în structura sa o secţie de boli infecţioase”, arată sursa citată.

La Spitalul Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila, care a preluat toate cazurile de pacienţi infectaţi care necesitau dializă, de la sfârşitul lunii martie şi până în prezent au fost internate 50 de persoane confirmate cu COVID-19.

ASSMB adaugă că numărul de pacienţi COVID-19 internaţi în aceste trei spitale din subordinea Primăriei Capitalei a fost, de la începutul pandemiei, de 2.288.

„Numărul de pacienţi confirmaţi cu COVID-19 internaţi în aceste trei spitale de elită ale Primăriei Capitalei a fost, de la începutul pandemiei, de 2.288. Din datele oficiale ale INSP, reiese că în Bucureşti, până la această dată, a fost înregistrat un număr de aproximativ 2.500 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19”, se menţionează în comunicat.

Spitalul Victor Babeș din Capitală, aproape plin

Acest anunț a fost făcut în contextul în care conf. univ. dr. Simin-Aysel Florescu a atras atenția vineri căSpitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” din Capitală e plin șică zilnic vin grupuri de zeci de persoane depistate cu COVID-19.

„Ne-am relaxat. Toatălumeaefericită. Unii credcăboalăastanici nu a existat vreodată. Ei bine,există.Șiedince în cemaimultă……Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale «Dr. VictorBabeș»din București e plin. Nu mai prididim cuinternările,vingrupuri de zeci de persoane depistateîncomunitateînBucurești, zilnic, Călărași, Roșiori, Giurgiu, etc. Colegii din DSPcautălocuriînspital. Noi primim câttimpîncămai putemasiguraun flux externare-internare, dar în condițiileastea,dejasuntem plini. Terapiaintensivăecolmatată, spitalul plin, medicii și asistenteleînacțiunemaximă. E PLIN. Nicilaînceputnu a fostașa……. pe scurt azi: 2200 externați, 1700 confirmați.Boalăexistăși poatefiatât de gravă cum nuvaînchipuiți”, a scris conf. univ. dr. Simin-Aysel Florescu pe Facebook.

Încă o zi cu peste 300 de cazuri noi de COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, sâmbătă, ora 13, că 23.730 de persoane au fost diagnosticate cuCOVID-19la nivel național, dintre care 330 reprezintă cazuri noi de îmbolnăvire, la un număr total de 619.997 de teste prelucrate.

Dintre pacienții confirmați cu infecție cucoronavirus, 16.735 au fost declarați vindecați și externați, 1.500 au decedat – dintre care 16 în ultimele 24 de ore – iar 190 sunt internați în secțiile de terapie intensive din țară. Tot în acest bilanț, autoritățile au notat că în prezent, pe teritoriul României, se află în carantină instituționalizată 1.335 de persoane, în timp ce 80.014 sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.