Atentat cu BOMBĂ la METROUL din București. Procurorii au dejucat planul teroristului din Popești Leordeni: ‘Fac kamikaze și tăcem cu toții’

Atentat cu BOMBĂ la METROUL din București. Procurorii au dejucat planul teroristului din Popești Leordeni: 'Fac kamikaze și tăcem cu toții'
Foto: facebook.com/pg/metrorexoficial.ro

Posibil atentat la metroul bucureștean, dejucat de procurori

Un atentat sângeros ce urma să aibă loc la metroul din București a fost dejucat de procurori.

Ies la iveală noi detalii despre atacurile pe care le plănuise Rabee Khalil, tânărul radicalizat stabilit în România, prins și reținut de SRI și DIICOT în data de 28 martie a.c.

Bărbatul cu cetățenie română și palestiniană, în vârstă de 30 de ani, era stabilit în Popești Leordeni. El a intrat în atenția autorităților după ce a distribuit pe rețelele de socializare mai multe mesaje jihadiste.

De asemenea, acesta a fost interceptat de procurori în timp ce vorbea despre un atac terorist, iar în computerele sale au fost găsite hărţi ale reţelei de transport subteran şi imagini din staţiile extrem de aglomerate.

”Fac kamikaze și tăcem cu toții” – asta ar fi spus Rabee Khalil într-una dintre interceptări.

Khalil a fost condamnat în primă instanță la trei ani și opt luni pentru eventuale acte teroriste.

Ultima oră
21:20 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis m-a desemnat de trei ori prim-ministru. M-ar fi desemnat și a patra oară dacă la negocierile din coaliție, dacă USR-PLUS m-ar fi preferat pe mine”
21:18 - Ludovic Orban: Noi nu mai avem posibilitatea statutară și legală să oprim Congresul PNL. Nimeni nu va intra în sală dacă nu are certificat verde (VIDEO)
21:08 - Ludovic Orban: „A fost un mandat foarte greu de președinte PNL. Partidul era demoralizat, nu era unit”
21:03 - Adidas nu îi va prelungi contractul lui Ilie Năstase, contract care data din 1972: „Așa i-au făcut și lui Messi”
20:51 - MAE, avertisment de călătorie pentru românii care călătoresc în Spania: Precipitații, furtuni și vânt de coastă
20:42 - Tanczos Barna, despre cazul Octavian Berceanu: Trebuie să creăm instituții care merg mai departe fără sincope și dacă un conducător bun părăsește corabia guvernării. Sper că săptămâna viitoare vor fi ape mai liniștite în coaliție (VIDEO)
20:36 - Ministrul Mediului, Tánczos Barna, despre urșii care au terorizat Brașovul: „E perioada în care aceste exemplare se apropie din ce în ce mai mult de localități”
20:22 - Ministrul Mediului, Tánczos Barna: Nu mai există acel fenomen de despădurire care s-a constatat acum 5 – 10 ani. A existat complicitate din partea multor organe care ar fi trebuit să protejeze pădurea
20:13 - Tanczos Barna, după discuția cu activistul de mediu bătut la Suceava: I-am spus că trebuie să avem tot timpul grijă să nu se întindă coarda foarte mult. Nu vom reuși niciodată să ne substituim organelor de anchetă (VIDEO)
20:00 - Focar de COVID-19 la Primăria Deva: „Au fost luate măsuri de dezinfecție, iar persoanele bolnave au intrat în izolare”