Avertismentul medicilor: „Întâmpinăm invazia de Delta cu cea mai mare relaxare din Europa. Prioritatea a fost relaxarea, nu prevenirea unui nou val”

Avertismentul medicilor: Întâmpinăm invazia de Delta cu cea mai mare relaxare din Europa. Prioritatea a fost relaxarea, nu prevenirea unui nou val
Foto: Pixabay

Medicul Octavian Jurma atrage atenția pe Facebook că România întâmpină invazia tulpinii indiene Delta a coronavirului cu cea mai mare relaxare din Europa, iar prioritatea națională în ultima perioadă a fost relaxarea, nu prevenirea unui nou val de infectări.

“Asa cum se vede, misiunea a fost indeplinita, revenirea la normalitate e cel mai important „succes” al guvernului in „lupta” cu pandemia. Suntem cea mai relaxata tara din Europa acum conformul studiului Universitatii Babes-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca. Ni s-a dus vestea in lume de cat suntem de relaxati.

In normalitate insa nu ne vaccinam si revenirea la normalitate prespune explicit disparitia necesitatii de a ne vaccina.

Ne-am relaxat atat de tare incat ne-am vandut si vaccinul, arma de obsidian care putea opri virusul. E mai bine decat sa il aruncam, dar mesajul a fost clar si corect perceput de populatie: tintele de vaccinare nu vor mai sta in calea relaxarii noastre, chiar daca au fost incluse in hotarari de guvern.

Agresivitatea negationistilor a crescut si medicii au facut un pas in spate pentru a se proteja. Dreptul de a infecta pe ceilalti a devenit suveran in Romania.

Nu e de mirare ca masurile de sanatate publica din tari date exemplu de liberalism sunt un soc pentru calatorul din Romania. Peste 50% din romanii care se vaccineaza acum o fac de teama masurilor din alte tari nu de teama masurilor din Romania. Romanii inteleg ca toleranta scade spre zero fata de persoanele cu risc epidemiologic ridicat dupa ce trec granita. La fel cum multi romani care arunca gunoiul pe strada acasa, nu o fac in alte tarii de frica amenzilor, multi romani se vaccineaza pentru a nu fi supusi restrictiilor din alte tari. Pana la urma si vaccinarea este o chestiune de civilizatie…”, a scris Octavian Jurma.

Acesta atrage atenția că pandemia nu trece de la sine, chiar dacă ooamenii au îmbratisat cu entuziasm vestea ca pandemia s-a terminat in Romania,

“Trist este ca singurul pret pe care mai trebuia sa il platim in vara asta pentru a ne putea relaxa cu adevarat este chiar vaccinarea…

Acum clasei politice nu ii ramane decat sa isi asume raspunderea si sa isi schimbe radical abordarea sau sa adopte retorica negationista si sa nu schimbe nimic. Tu ce crezi ca vor face?”, a scris Octavian Jurma.