O avocată din Cluj, REVOLTATĂ de fotografia prezentată de autorități cu bărbatul care a ucis un polițist. Adrian Moraru vorbește de un posibil apel la CEDO (FOTO)

O avocată din Cluj, REVOLTATĂ de fotografia  prezentată de autorități cu bărbatul care a ucis un polițist. Adrian Moraru vorbește de un posibil apel la CEDO (FOTO)

O avocată din Cluj a reacționat vehement, pe Facebook, la o fotografie, publicată de autorități, cu interlopul Lepa încătușat de doi ”mascați”, ce a devenit virală.

Doar eu am o problemă cu modalitatea în care Ministerul Afacerilor Interne, Romania a înțeles să anunțe prinderea unui anumit suspect pentru comiterea unor infracțiuni? Înțeleg contextul social și emoțional, dar ce a făcut MAI depășește niște limite de bun-simț, ca să nu mai vorbesc despre limitele legale”, a scris femeia, care a intrat în Baroul Cluj în 2015 de pe un loc fruntaș la examen, potrivit clujust.ro.

Duamna Carmen vrea să dea dovadă de eficiență.. Și nu ai cum dacă nu faci un viral pe facebook (….) inițial am crezut ca sunt niște poze “scăpate” de băieții din SIAS, dar ulterior am văzut ca de fapt e totul oficial”, a mai adăugat aceasta la comentarii.

Totodată, o altă persoană a comentat la postarea avocatei: ”La Academie CEDO este opțional (…) e josnic ceea ce fac ei acum”.

Și expertul în politici publice, Adrian Moraru, condamnă reacția autorităților și recomandă apelarea la CEDO.

Omul, desi un criminal, asta e impuscat de doua zile.

Abia mai respira iar astia il tin ca sa il filmeze pentru mass media.

CEDO

Il retin, il imobilizeaza, iar la 5 minute de la retinere ca sa mai treaca timpul il intreaba la misto daca mai are arme asupra lui de parca nu asta era prima lor grija

CEDO

Il golesc pistolul si apoi il infig in pantaloni ca sa il

mai filmeze inca odata si operatorul (va imaginati ca primul lucru facut initial a fost sa ii ia pistolul)

CEDO

Il dezbraca apoi, il incatuseaza si isi fac poze cu el ca cu un trofeu de vanatoare.

CEDO

In tot acest timp nu e chemata salvarea

CEDO

‼Nu plang de mila acestui scelerat care nu a muncit o zi in viata lui, are un sir lung de infractiuni la dosar, inclusiv un alt omor din culpa, nu asa insa trebuie tratat, ca banii de despagubiri de la CEDO nu ii platesc acesti ageamii, ci noi.

Oricum pareau mai putin iritati decat jandarmii care au aflat de conducerea lor ca o colega a lor “o sa ramana paralizata”.

Pe sceleratul asta cel mai mult o sa il apere modificarile la codul penal ale infractorului Liviu Dragnea si al lui Nicolicea, Iordache, Tudorel Toader, Serban Nicolae, Marton Arpad. La fel, il apara si politica penala a statului roman care permite iesirea din puscarie a unui om care 20-30 de ani a trait doar din infractiuni. Cred ca pedeapsa pentru cineva care traieste 20 de ani exclusiv din infractiuni e inchisoarea pe viata. el oricum iese doar ca sa comita alte infractiuni, unele identificate altele nu, si sfarseste tot la puscarie, dar cu o lunga lista de fapte asupra unor persoane nevinovate. Duăpa a treia fapta, viata”, a scris acesta pe Facebook.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)