Avocatul Poporului a deschis o anchetă în cazul refugiatei de 18 ani din România care a încercat să se sinucidă

Avocatul Poporului a deschis o anchetă în cazul refugiatei de 18 ani din România care a încercat să se sinucidă

Avocatul Poporului (AP) s-a sesizat din oficiu şi face o anchetă în cazul refugiatei de 18 ani din România care a încercat să se sinucidă.

„O tânără armeancă aflată într-un centru de refugiaţi din capital a fost dusă de urgenţă la Spitalul Floreasca, după ce a luat mai multe pastile. Conform aceloraşi surse, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare a declarat că tânăra nu este în stare gravă şi că i se fac investigaţii”, se menţionează în comunicatul de presă, transmis joi de Avocatul Poporului, potrivit Mediafax.

Potrivit informaţiilor transmise de Inspectoratul General pentru Imigrări, Avocatul Poporului mai precizează că tânăra este cazată în Centrul de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din Bucureşti din luna martie a acestui an şi a depus o cerere pentru acordarea unei forme de protecţie internaţională în România, solicitare care se află în curs de soluţionare; iar în prezent tânăra se află sub supraveghere medicală şi psihologică.

O refugiată de 18 ani, aflată în România, a încercat miercuri să se sinucidă. Tânăra a fost transportată de urgență la Spitalul Floreasca. (Detalii AICI)

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)