Bătrân rătăcit în munți, salvat după cinci ore de stat în vânt și ploaie

Bătrân rătăcit în munți, salvat după cinci ore de stat în vânt și ploaie
Sursa Foto: www.voceavalcii.ro

Un bărbat aflat la venerabila vârstă de 80 de ania fost găsit de către jandarmii montani și salvamontiști, în viață, pe munteleMuntinu Mic din Munții Cozia.

Bărbatul s-a rătăcit, miercuri, în Munții Cozia, după ce s-a îndepărtat de autoturismul în care se afla soția lui, pentru a se bucura în tihnă de peisajul de neimaginat.

Un grup de turiști care se afla în trecere pe traseul turistic Transalpina – zona Izvorul Tămăduirii a observat pe drum o femeie care plângea nestingherit. Aceasta le-a povestit drumeților că soțul ei a plecat să se plimbe prin munți, însă nu a mai revenit de mai bine de două ore. Femeia era foarte îngrijorată, mai ales că vremea era mohorâtă, în zonă fiind vânt și ploi torențiale.

Întrucât femeia era tulburată și nu mai avea baterie la telefon,turiștii au făcut apel la Serviciul de Salvamont pentru a porni în căutarea bucureșteanului, care este un adevărat iubitor de munte. Jandarmii montani și salvamontiștii vâlceni au plecat imedat în căutarea bătrânului în vârstă de 80 de ani.

A fost alertă în Munții Cozia

Apelul care a mobilizat autoritățile a sosit în jurul orelor 13.00, iar după aproximativ trei ore de căutări amănunțite în zonele cu vizibilitate extrem de redusă și prăpăstioase din împrejurimi, bucureșteanul a fost găsit întins pe jos, fără vlagă și dezorientat, pe muntele Muntinu Mic din Munții Cozia, la o distanță de circa 4 kilometri de mașină.

”Personalul salvamont i-a acordat primul ajutor și pentru a-l proteja termic, jandarmii i-au oferit hrana de serviciu. Momentul revederii cu soția sa a fost unul emoționant, atât pentru protagoniști, cât și pentru salvatori. După ce le-au mulțumit pentru sprijinul acordat, cei doi soți și-au continuat traseul spre casă”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Vâlcea.

Numeroase incidente

Tot miercuri, 17 iunie, un altbărbat, în vârstă de aproximativ 50 de ani, s-a ratacit în Munții Ţarcu, în timp ce căuta un loc de paşunat pentru oi.

Omul s-a abătut de la traseul propus, iar pe fondul condiţiilor meteo nefavorabile a mers în cerc şi s-a dezorientat. Văzând ca nu reuşeşte să revină pe traseul cunoscutcrescătorul de oi a sunat la numărul de urgențe 112, iar echipa Salvamont Muntele Mic a pornit imediat în căutarea sa.

Patru ore a durat misiunea echipelor de salvare care a fost îngreunată de ceaţa densă şi ploile torenţiale.

Din fericire, lăsând de o parte sperietura,bărbatulafost găsitîn stare bunăde sănătate şi se află în afara oricărui pericol.

Anul trecut, un alt bătrân a fost găsit mort pe o cale abruptă dinMunții Bucegi.O zi întreagă l-au căutat salvamontiștii din Bușteni, Prahova și Sinaia, însă salvatorii l-au găsit pe omfără suflare.

Tags: