Beatrice Mahler, semnal de alarmă după ce toate paturile ATI de la Marius Nasta s-au ocupat: Mă întreb dacă pacienții de acasă declară că sunt bolnavi

Beatrice Mahler, semnal de alarmă după ce toate paturile ATI de la Marius Nasta s-au ocupat: Mă întreb dacă pacienții de acasă declară că sunt bolnavi
Dr. Beatrice Mahler / Foto: Captură spot video Guvernul României

Medicul Beatrice Mahler a anunțat că toate paturile ATI de la Institutul Marius Nasta s-au ocupate, iar creșterea numărului de îmbolnăviri cu COVID-19 se vede în spitale.

Managerul Institutului Marius Nasta spune că varianta Delta este extrem de vicleană, iar pacienții care au ajuns în stare gravă în spitalul pe care îl conduce s-au confruntat cu boala minim 10 zile, acasă.

Totodată, la Marius Nasta, majoritatea persoanelor internate cu COVID-19 sunt nevaccinate, iar cel mai tânăr pacient internat are 52 de ani.

Trendul ascendent al numărului de cazuri, îngrijorător

Medicul Beatrice Mahle spune că trendul ascendent al numărului de cazuri de COVID-19 este îngrijorător, varianta Delta fiind extrem de vicleană.

Suntem abia la început de evoluție a valului 4. Varianta Delta e extrem de vicleană, trebuie să înțelegem asta, să recunoaștem simptomele, să ne testăm, să nu stăm acasă foarte mult dacă avem simptome.

Este îngrijorător acest trend ascendent deoarece lângă un pacient cu formă severă la domiciliu sunt și alte persoane la fel. Mă întreb dacă anchetele epidemiologice se desfășoară, dacă pacienții declară că sunt bolnavi”, a declarat Beatrice Mahler, pentru Digi24.

Ultimul loc din ATI la Marius Nasta, ocupat miercuri dimineața

Mahler a anunțat că la Marius Nasta s-a ocupat ultimul loc din secția dedicată pacienților COVID-19. Cele mai multe persoane ajung la spital în stare gravă, după ce boala evoluat, acasă, timp de aproximativ 10 zile.

Avem presiune mare pe ATI Covid. Pacienții care ajuns la noi în ultimele zile au ajuns cu forme severe după 10 zile de evoluție la domiciliu. Este îngrijorător, pentru că atrage atenția asupra gravității cazurilor care sunt evolutive”, a explicat ea.

Majoritatea pacienților internați la Marius Nasta sunt nevaccinați, în secția de COVID-19 existând totuși și două persoane ce sunt vaccinate cu schema completă, dar prezintă comorbidități.

Pacienții vaccinați, dar care au comorbidități, prezintă un număr mai scăzut de anticorpi, dezvoltați în urma imunizării cu serul anti-COVID.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
17:10 - Ambasadorul României în SUA, despre atacul din Texas:„Lumea e îngrozită de ce s-a întâmplat” /Membri ai comunității de români dețin arme
17:09 - Nicolae Ciucă, îndemn pentru aleșii locali liberali: Trebuie să fim aproape de oameni și să răspundem preocupărilor lor. PNL are soluții și își revigorează viața de partid (VIDEO)
16:47 - Nicolae Ciucă: Administrațiile liberale sunt un model în Europa Centrală și de Est / Avem la dispoziție 90 de miliarde, bani europeni. E nevoie de descentralizare și eficiență (VIDEO)
16:44 - Fostul director de Formula 1, Bernie Ecclestone, arestat pentru că deținea o armă în timpul îmbarcării unui zbor spre Elveția
16:32 - Nicolae Ciucă: Succesele din administrație s-au convertit în încredere în politicienii liberali. Faptul că PNL e zi la guvernare se datorează și realizărilor aleșilor locali ai partidului (VIDEO)
16:22 - Parchetul European anchetează modul în care au fost cheltuiți banii din proiectul ITI Delta Dunării. Percheziții în 15 locații. Prejudiciul calculat de procurori
16:21 - Adrian Mititelu ar urma să iasă din închisoare. Fiul său a anunțat că patronul FCU Craiova a câștigat procesul la Curtea Constituțională
15:58 - Maria Zaharova, supărată foc pe YouTube. Ministerul de Externe rus vine cu o răzbunare
15:55 - Bolurile de Supă din Carton,Cea Mai Bună Soluție Pentru un Viitor Eco Friendly
15:52 - Fabrica de zahăr din Luduș va fi cumpărată de statul român de la compania franceză care vrea să o vândă