Bilanț COVID provizoriu: 1.032 de infectări și 74 de decese raportate în ultima zi

Bilanț COVID provizoriu: 1.032 de infectări și 74 de decese raportate în ultima zi
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Autoritățile au anunțat că în ultima zi au fost raportate 1.032 de infectări cu coronavirus și 74 de decese, din care două anterioare.

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 9 decembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 1.032 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 74 de decese dintre care 2 anterioare”, au transmis autoritățile, joi dimineață.

Bilanțul complet va fi prezentat, ca de obicei, în jurul orei 13.00.

Datele oficiale de ieri indicau un număr total de  1.789.539 de infectări, din care 1.707.968 persoane vindecate și 57.360 victime.

Peste 130 de laboratoare emit rezultate la testarea COVID cu validare rapidă

Tot miercuri, Miniserul Sănătăți a anunțat că, începând de joi, 132 de laboratoare din țară vor emite rezultate la testarea COVID-19 cu validare rapidă.

„Ministerul Sănătăţii şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă comunică următoarele proceduri de lucru: la nivel naţional, cele 132 de laboratoare autorizate vor putea emite, începând de mâine, 9 decembrie, rezultate la testarea COVID-19 cu validare rapidă. În cea de-a doua etapă, reţeaua centrelor care vor putea emite rezultate cu validare rapidă va fi extinsă la nivelul farmaciilor şi medicilor de familie. În acest moment ei pot efectua teste COVID-19 cu validare în 24 de ore”, a transmis Ministerul.

Rafila: Trendul descendent al infectărilor trebuie să continue

În contextul relaxării restricțiilor pentru perioada sărbătorilor, Alexandru Rafila (PSD), ministrul Sănătății, a declarat că măsurile trebuie respectate, așa încât trendul descendent al infectărilor să fie menținut.

„Înlesnirea unora dintre restricții trebuie să vină la pachet cu respectarea strictă a tuturor prevederilor, trebuie să ne uităm la cadrul legal care-i sancționează pe cei care nu respectă reglementările. Lucrul ăsta trebuie să fie clar pentru toată lumea. (…) E foarte clar că nu putem să avem niciun fel de toleranță la încălcarea regulilor. Ideea e că trebuie să ținem lucrurile sub control și să nu avem un următor val care să ne pună probleme”, a declarat Alexandru Rafila.