Bilanț COVID provizoriu: 16.610 infectări și 58 decese, dintre care două anterioare, raportate în ultima zi

Bilanț COVID provizoriu: 16.610 infectări și 58 decese, dintre care două anterioare, raportate în ultima zi
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Peste 16.600 de infectări cu coronavirus și aproape 60 de decese au fost raportate în ultima zi, arată datele oficiale.

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 19 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 16.610 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate  58 decese, dintre care 2 anterioare”, au transmis autoritățile, miercuri dimineață.

Bilanțul complet va fi publicat în jurul orei 13.00.

Jurma: Săptămâna viitoare vom avea peste 20.000 de cazuri pe zi

Recent, cercetătorul Octavian Jurma a avertizat că săptămâna viitoare am putea înregistra chiar și peste 20.000 de contaminări pe zi.

„Asa cum ne-am obisnuit din valul Delta, testarile vor scade in urmatoarea perioada in incercarea de a tempera cresterea aparenta insa presiunea ascendenta va face ca numarul zilnic de cazuri sa creasca pana la sambata cand e posibil sa depasim recordul din valul 4-Delta. Saptamana viitoare vom vedea valori zilnice peste 20,000 de cazuri noi inca de marti si e posibil sa trecem si de pragul de 25,000 de cazuri noi care era varful prognozei optimiste”, a explicat Jurma.

Ce spune medicul Radu Țincu despre valul 5 COVID

Și Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, anticipează o creștere a numărului de infectări zilnic raportate.

„Valul în Europa durează mai mult pentru că Omicron se transmite mult mai repede și poate afecta persoane care fie s-au vaccinat, fie s-au vindecat de COVID-19, pentru că are capacitatea de a eluda sistemul imunitar și atunci și persoane care aveau o oarecare imunitate pot să devină pozitive cu noua variantă virală. În România, sigur, suntem la începutul valului pandemic, avem o accelerare într-adevăr în ultimele zile, e posibil să ajungem la o creștere și o dublare sau chiar triplare a numărului de cazuri în perioada următoare, însă ceea ce ne interesează, dincolo de numărul de pacienți pozitivi, ne interesează numărul de pacienți spitalizați”, a declarat Țincu, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe