Bilanțul deceselor în rândul pacienților arși la Piatra Neamț a ajuns la 14. Încă două victime au pierdut lupta cu viața

Bilanțul deceselor în rândul pacienților arși la Piatra Neamț a ajuns la 14. Încă două victime au pierdut lupta cu viața
FOTO: Facebook: Exploziv TV Neamt

Încă două victime ale incendiului de la secția ATI a Spitalului din PiatraNeamț,dintre cei șase care au fost transferați la spitalul din Lețcani, Iași, și-au pierdut viața. Informația a fost confirmată de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, duminică, după vizita la Institutul Fundeni.

Zece oameni au murit în noaptea incendiului de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, iar alți doi pacienți au încetat din viață săptămâna trecută.

Şase răniţi au fost transportaţi la Spitalul de la Leţcani, judeţul Iaşi, dintre care au mai rămas în viață doi.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

„În acest moment, doi sunt în viață din cei șase, urmând în continuare să aibă parte de tratament de Terapie Intensivă. Patrudintre cei șase au murit, doi sunt în viață, la Lețcani, în Iași”, a declarat ministrul.

Medicul eroul Cătălin Denciu ar putea fi operat săptămâna viitoare

Ministrul Sănătății a vorbit și despre stareamedicului Cătălin Denciu, rănit în incendiul de la Spitalul Județean Neamț când a scos bolnavii din flăcări.

Acesta a fost transferatla Bruxelles în urmă cu mai mult de o săptămână. Nelu Tătaru a anunțat căacesta ar putea fi detubat și operat săptămâna viitoare.

„Starea este staționară, este echilibrat hemodinamic și hidroelectrolitic. I se face toaletarea arsurilor în fiecare zi, dimineața și seara, se practică și procedee de dializă, urmând ca săptămâna viitoare să se intervină și chirurgical pentru anumite intervenții de excizie-grefare, cu posibilitatea detubării lui la sfârșitul săptămânii viitoare.Vorbim și cu familia. În decursul săptămânii viitoare, soția lui va merge în Belgia, anunțată de medicii belgieni că soțul ei ar putea fi detubat”, a declarat ministrul Sănătății.

Filmul incendiului de la Spitalul din Piatra Neamț

La 10 ani de la incediul de la Maternitatea Giulești din Capitală și la 5 ani de la cel din clubulColectiv, România a fost lovită de o nouă tragedie. 12 persoane au murit în flăcările care au cuprinssecția ATI a Spitalului din Piatra Neamț. Erau pacienți internați cu Covid-19.

Medicul de gardă de la Piatra Neamț a intrat pur și simplu în flăcări pentru a-i salva pe bolnavi. A suferit arsuri foarte grave și nu a putut fi tratat în România, pentru că nu avem condiții. Cătălin Denciu a fost transferat la un spital din Belgia.

La București s-a format ocelulă de criză, iar la Piatra Neamț s-a deschis o anchetă penală și se fac cercetări pentru a stabili exact ce a provocat această nouă tragedie careîndoliază România. Între timp descoperim cămajoritatea spitalelor din România nu au autorizație ISU. Cu alte cuvinte, o nouă tragedie se poate întâmpla oricând.

Ultima oră
23:57 - Afganistan: Talibanii au ucis patru bărbați şi le-au atârnat cadavrele în public. „Aceasta este pedeapsa pentru răpire”
23:36 - Cristian Tudor Popescu: La congresul PNL a fost reales Klaus Iohannis
23:19 - Marcel Ciolacu: Iohannis nu depășește nivelul de președinte al PNL. Congresul liberalilor, o rușine națională / Condițiile în care PSD va vota moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR
22:56 - Florin Cîțu admite că are nemulțumiri față de unii miniștri / „S-ar putea să fie și profesioniști pentru unele ministere, din afara politicii”
22:40 - CNCAV: 16.734 de persoane, vaccinate anti-COVID-19 în ultima zi. Datele complete
22:23 - Lucian Bode: Nu USR PLUS stabilește premierul pe care-l dă PNL / Ce spune ministrul despre șansele revenirii USR PLUS în coaliția de guvernare (VIDEO)
21:50 - Vaslui: Copil de 5 ani, în stare gravă după ce s-a intoxicat cu o soluţie pentru deparazitarea oilor
21:41 - Dan Vîlceanu: Mai bine guvern minoritar decât o coaliție în care să nu fac absolut nimic / Cum vede ministrul funcționarea unui astfel de guvern fără a fi „ținut în brațe” de PSD (VIDEO)
21:14 - Florin Cîțu: De la 1 ianuarie şi pensii, şi alocaţii, toate cresc. Și salariul minim. Așa trebuie să se obişnuiască românii
20:49 - Rareș Bogdan: Pentru noi, opțiunea numărul 1 e USR PLUS. Cred că liderii USR vor discuta cu noi după congresul lor, căci înainte le va fi greu să recunoscă / Un guvern minoritar nu poate rezolva toate problemele (VIDEO)