Biserica a început strângerea de semnături pentru modificarea Constituției României: Preoții, trimiși pe teren pentru a convinge enoriașii (FOTO)

Biserica a început strângerea de semnături pentru modificarea Constituției României: Preoții, trimiși pe teren pentru a convinge enoriașii (FOTO)
Foto: maramedia.ro

 Biserica Ortodoxă Română a început strângerea de semnături în vederea modificării Constituției României în sensul interzicerii căsătoriilor sau parteneriatelor homosexuale.

Pentru că este nevoie de o jumătate de milion de semnături pentru organizarea referendumului ce ar putea duce la modificarea Constituţiei, preoților li s-au cerut să strângă cât mai multe semnături într-un timp cât mai scurt și să depună tabelele la mitropoliile de care aparțin.

Astfel, fiecare om al Domnului a recurs la diverse metode ajutătoare. Spre exemplu, unii preoți, după ce au sfințit casele oamenilor de Bobotează, le-au cerut oamenilor să-şi dea şi semnătura în favoarea modificării Constituţiei, astfel încât să fie permise doar căsătoriile între bărbat şi femeie, scrie ziarpiatraneamt.ro.

Preoţii n-au mers numai pe uliţele satului, ci şi prin oraşe, unde slujitorii Domnului au încercat să îi convingă pe oameni în propiile case.

Aceleași liste sunt prezente și în biserici unde enoriașii sunt rugați să semneze.

Părerile credincioșilor sunt împărțite. Unii au semnat, alții sunt de părere că preoții nu ar trebui să amestece lucrurile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)