Bolile de care te-ai putea îmbolnăvi dacă mănânci porumb fiert sau gogoși pe litoralul din România

Bolile de care te-ai putea îmbolnăvi dacă mănânci porumb fiert sau gogoși pe litoralul din România
Bolile de care te-ai putea îmbolnăvi dacă mănânci porumb fiert sau gogoși pe litoral, sursă foto: captură YT

După doi ani de pauză pe plajele din România, în care au fost alungați de criza sanitară, vânzătorii de porumb și gogoși au revenit în număr foarte mare pe litoral.

Iată la ce riscuri te supui dacă mănânci produse ținute foarte mult în soare

Degeaba sunt amendați cei care vând pe litoralul din România, deoarece cei mai mulți dintre aceștia continuă să îi ademenească pe turiști cu diverse preparate, de exemplu porumb și gogoși, care sunt ținute în soare ore în șir.

Potrivit ProTv, medicii infecționiști atrag atenția asupra faptului că dacă dorim să cumpărăm porumb fiert, gogoși sau clătite vândute în condiții de călsură, riscăm să ne stricăm vacanța și să facem inclusiv hepatită.

De ce nu e bine sa mănânci porumb fiert la plajă. Sursa Foto: Flickr.com

Cora Maxim Mitroi, medic infecționist, spune că românii se expun la diverse riscuri și bloi, asta dacă aleg să cumpere de la vânzătorii care țin ore în șir produsele în soare.

„Riscul epidimiologic de a face toxiinfecții alimentare, gastroenterocolite acute, bolile sezonului este crescut. Există riscul de a contracta diverse viroze gastrointestinale, dar nu numai, și o hepatită acută cu transmitere fecală-orală, cum este hepatita A și E”, a declarat Cora Maxim Mitroi.

Administratorii plajelor din România recunosc că sunt atât de mulți vânzători în unele zile, încât îi deranjează pe turiștii de aici. Degeaba sunt chemați polițiștii locali sau jandarmii, fiindcă vânzătorii se tot întorc pe litoral și continuă vânzările.

Urmăriți B1TV.ro și pe