Bonnie și Clyde de România. Cuplul „70+” care fură bijuterii din magazine. Ce metodă folosesc cei doi vârstnici (FOTO)

Bonnie și Clyde de România. Cuplul „70+ care fură bijuterii din magazine. Ce metodă folosesc cei doi vârstnici (FOTO)

Inspirați sau nu de povestea celebrului cuplu de infractori Bonnie & Clyde, doi bătrâni care par trecuți de 70 de ani sunt căutați în trei județe din țară, pentru furt.

Mai mulți administratori de magazine au depus la poliție plângeri, după ce au constatat că au rămas cu mai puțină marfă, din motive surprinse de camerele video. Cei doi vârstnici operează din luna noiembrie a anului trecut, informează Ziarul de Bacău.

Cum procedează cei doi bătrâni

Planul este de fiecare dată același. Femeia îl ținede vorbă pe vânzător, iar partenerul ia tot ce-i picăîn mână. În orașul Bacău și în Onești au fost raportate ultimele cazuri de furt.

„Un domn şi o doamnă distinşi intra în magazin şi doresc un lanţ pentru nepoata/nepot. Doamna arată că are şi ea un lanţ gros la gât, iar când fata le arată suportul de lanţuri, le împrăştie, le studiază. Iar când fata cântăreşte un lanţ, el subtilizează un lanţ şi îl bagă în buzunar după care ea aranjează lanţurile şi pleacă”, a declarat Lăcrămioara Ciulină, patroana magazinului pentru Pro TV.

Cei doi vârstnici operează în regiunea Moldovei. Sesizări similare au venit din Vaslui și Iași.

Poliţiştii efectuează cercetări complexe sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt sub coordonarea procurorilor pentru fiecare caz în parte”, a declarat Cătălina Păduraru, purtător de cuvânt IPJ Bacău.

Până în prezent, pagubele estimate de proprietarii magazinelor de bijuterii depăşesc 15.000de lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe