BOR, SRI, MAPN, MAI și SIE glorifică crimele sovietizării României: preoți ortodocși și cadre militare au „sfințit” un monument dedicat torționarilor comuniști chiar în Cimitirul Eroilor din Pitești

BOR, SRI, MAPN, MAI și SIE glorifică crimele sovietizării României: preoți ortodocși și cadre militare au sfințit un monument dedicat torționarilor comuniști chiar în Cimitirul Eroilor din Pitești
foto: captura YT

Într-un oraș emblematic pentru cruzimea metodelor de exterminare din lagărele comuniste, instituții ale statului român au oficiat cu gardă la drapel și preoți ortodocși un monument dedicat foștilor torționari securiști… chiar în Cimitirul Eroilor din Pitești.

La aceste înfiorătoare momente au participat cadre militare în rezervă ale SRI, SIE și Direcției de Informații Militare din mai multe județe ale țării, reprezentanți ai asociațiilor de rezerviști ai MAPN, MAI precum sau membri ai Asociației Cultul Eroilor Regina Maria.

BOR, complice la un act revoltător de sfidare a martirilor și sfinților închisorilor comuniste

Scandalos este că la acest eveniment au partcipat preoți ortodocși în condițiile în care în închisoarea comunistă de la Pitești tinerii erau „reeducați” după model stalinist, prin torturi inimaginabile, să renunțe la credința în Dumnezeu. Multe victime preferau să moară decât să cedeze în fața torționarilor atei.

În plus, asistăm la o profanare, o cruce cu steagul UE a fost „sfințită” de niște slujitori ai Domnului…în memoria brațului armat al ateismului instituționalizat și al sovietizării României.

Istoricul Marius Oprea a condamnat evenimentul: „E un tupeu nemaipomenit – În primul rând, că e vorba de o cruce, să nu mai pomenesc de faptul că ea e ridicată tocmai la Piteşti.

Cum se poate ignora faptul că preoţii ortodocşi (peste 3.500), greco-catolici (o mare majoritate a lor), cât şi ai celorlalte culte au înfundat, în mod preferenţial închisorile, în timpul comunismului? Unde au fost vârâţi de securişti”, a declarat istoricul pentru Reporter24.

Victimele comunismului, terorizate de complicitatea instituțiilor statului

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) solicită îndepărtarea monumentului dedicat „eroilor” fostei Securități, ridicat chiar în Cimitirul Eroilor din Pitești, și delimitarea Instituțiilor Statului de această manifestare cu caracter ofensator la adresa memoriei, victimelor și urmașilor genocidului comunist.

Ridicarea unui monument în „onoarea” forțelor de represiunea a dictaturii comuniste și amplasarea acestuia în incinta Cimitirului Eroilor din Pitești este un revoltător, un atac la adresa adevăraților eroi ai României, precizează  IICCMER.

Fenomenul Pitești, un capitol al torturilor și execuțiilor comuniste care a îngrozit mapamondul

Pitești este orașul unde a funcționat unul dintre cele mai complite experimente criminale împotriva deținuților politici din închisorile comuniste, cunoscut și sub denumirea de Fenomenul Pitești.

”Cele mai multe decese ale „luptătorilor frontului nevăzut” din Departamentul Securității Statului au avut loc în timpul confruntărilor cu adevărații eroi ai României, ofițerii, profesorii, muncitorii, țăranii, preoții și studenții, care s-au împotrivit cu arma în mână comunismului, impus în România de Armata Roșie și Partidul Comunist Român. Securitatea nu a fost un serviciu de informații ci „brațul armat al partidului”, cu care acesta îi ucidea pe cei care se opuneau comunismului”, a precizat IICCMER într-un comunicat.

Un „monument” pentru foștii torționari securiști sub ochii complici ai statului

”Ulterior, deși și-a drapat abuzurile în discursuri sforăitoare legate de „interesele naționale” și „suveranitate”, în perioada în care țara a fost condusă de Nicolae Ceaușescu, Securitatea a rămas un instrument de represiune și de intimidare a tuturor celor care au dorit să fie liberi și demni.

Toate activitățile desfășurate de Securitate în anii ’70-’80 au avut drept scop apărarea și întărirea național comunismului românesc, protejarea familiei Ceaușescu și a altor demnitari ai regimului, precum și furtul de informații și tehnologie în beneficiul regimului Ceaușescu și al „lagărului comunist”, de care Securitatea a rămas profund atașată pe tot parcursul existenței sale”, subliniază IICCMER, citat de TVR.

”Dacă prin înscrisurile de pe acest monument nu s-ar fi încercat reabilitarea implicită a Securității, ci doar evocarea privată a unor decedați, IICCMER nu s-ar fi simțit obligat să ia poziție față de acest demers absolut inadmisibil.

Așa-zisul „front nevăzut” este o expresie calchiată din limba rusă, folosită de propaganda sovietică. În realitate, reprezintă doar unul dintre modurile de apărare și întărire a statului totalitar și represiv„- a declarat președintele executiv IICCMER, prof. univ. dr. Daniel Șandru citat de TVR.

Fundația Culturală Memoria, filiala Argeș, și-a exprimat stupoarea privind actul ilegal glorificare a torționarilor Securității, criminalii adevăraților eroi ai României care s-au opus instaurării ocupației rusești.

”Considerăm că acest act constituie o profanare a memoriei adevăraților eroi și, în consecință, ne alăturăm inițiativei IICCMER prin care solicităm delimitarea tuturor instituțiilor statului față de acest act și înlăturarea monumentului”, a declarat pentru TVR prof.univ.dr.ing. Ilie Popa, președinte al Fundației Culturale Memoria – filiala Argeș.

Urmăriți B1TV.ro și pe