Brașovul văzut de la înălțime / Se introduce cursa specială cu un autobuz supraetajat decapotat

Brașovul văzut de la înălțime / Se introduce cursa specială cu un autobuz supraetajat decapotat
Foto: Primăria Municipiului Brașov Facebook

Operatorul de transport RATBV pregătește o surpriză pentru localnici și turiști și începând de mâine, 6 august, va introduce traseul special cu autobuzul supraetajat decapotat.

Acesta este dedicat vizitării centrului istoric și drumului spre Poiana Brașov, până în zona Belvedere, și are ca scop oferirea unei experiențe de la înălțime, notează Monitorul Expres.

Autobuz supraetajat în Brașov

Nu este pentru prima dată când orașul de sub Tâmpa are un asemenea mijloc de transport în comun, care să ofere brașovenilor și turiștilor un tur de la înălțime, dintr-un autobuz supraetajat decapotat.

Autobuzul va circula la o frecvență de 60 de minute și va opri în stațiile Livada Poștei – cap de linie, Piața Unirii, Teatrul Dramatic, Primărie, Astra (Mielul Alb), Biserica Evanghelică Bartolomeu, Belvedere.

Traseul pe care va circula noua linie 20 B este: Livada Poștei – Str. Mureșenilor – Str. George Barițiu – Șirul Gh. Dima – Str. C-tin Brâncoveanu – Str. Prundului – Șirul Ludwig van Beethoven – Str. George Barițiu – Str. Mureșenilor – Bd. Eroilor – Bd. 15 Noiembrie – Str. Agrișelor – Str. Iuliu Maniu – Str. Nicolae Iorga – Str. Lungă – întoarcere în giratoriul Str. Lungă (la intersecția cu str. Stadionului și Calea Făgărașului)- Str. Lungă – Șirul Livezii – Str. Stejărișului – parcare Belvedere (oprire și staționare cca. 10 min.) – Str. Stejărișului – Șirul Livezii – Livada Poștei. Lungimea traseului este de 18,4 km.

Cât costă o plimare cu autobuzul supraetajat

Programul de circulație este de luni până vineri, în intervalul 16:00-21:00, și în zilele de week-end, între orele 14:00-21:00.

Prețul unei călătorii este de 6 lei, iar turiștii care se vor bucura de prima cursă, programată sâmbătă, vor fi însoțiți și de ghidul Carmen Murașan, care le va prezenta poveștile Brașovului, mai notează sursa citată.

Există și varianta achiziționării unui abonament de o zi, de 12 lei, special pentru turiști, care le va permite acestora să coboare la fiecare stație și să viziteze zona respectivă, după care să se urce, din nou, în autobuzul etajat.

Urmăriți B1TV.ro și pe