București: Nicio şcoală nu a solicitat suspendarea cursurilor pe criteriul epidemiologic

București: Nicio şcoală nu a solicitat suspendarea cursurilor pe criteriul epidemiologic
Foto: Pixabay

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (IȘMB) a declarat, marţi, că nicio şcoală nu a solicitat suspendarea cursurilor pe criteriul epidemiologic, însă a menţionat că, în prezent, un număr de 38 de clase au activitatea suspendată.

„Pe criteriul epidemiologic, nicio şcoală nu a solicitat suspendarea cursurilor. Azi, au activitatea suspendată 38 de clase”, a transmis Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, citat de Agerpres.

Potrivit IȘMB, miercuri vor rămâne în sistem online de învăţare, pe motive justificate de infrastructură, cinci unităţi şcolare, respectiv: Şcoala Gimnazială„Voievod Neagoe Basarab”, Şcoala Gimnazială „Sfinţii Constantin şi Elena”, Şcoala Gimnazială „Adrian Păunescu”, Liceul de arte „Nicolae Tonitza” şi Şcoala Gimnazială nr. 124.

Prefectul Capitalei: Școala poate fi organizată fizic pentru toată lumea

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a precizat că școlile din București vor putea organiza cursuri cu prezență fizică pentru toți elevii. Printre altele, oficialul a precizat că rămâne în vigoare decizia privind obligativitatea purtării măștii pentru persoanele care staționează pe o rază de 50 de metri în jurul școlii.

Întrebat marți dacă profesorii care nu doresc să înceapă școala în format fizic pot alege predarea în sistem online, prefectul Capitalei a explicat: „Decizia nu este aici din această perspectivă. Școlile pot să organizeze școala fizic pentru toată lumea. Dacă au situații speciale, atunci decizia este la consiliile de administrație ale școlii sau la Inspectorat, nu la Prefectură”.

Oficialul a vorbit și despre procedura de urmat în cazul în care un copil este depistat cu COVID-19.

„Consiliul de administrație al școlii ia decizia de a trece în online clasa respectivă, cu avizul DSP și al ISMB, și transmite către CNSU solicitarea de a trece în online clasa respectivă. Dacă sunt mai multe situații, sunt mai multe cazuri sau profesori care predau la mai multe clase, atunci consiliul de administrație al școlii poate lua decizia ca toată școala să treacă în regim online, cerându-ne acest lucru cu viza DSP și INSP”, a explicat Alin Stoica.

Sorin Cîmpeanu: Elevilor care au simptome specifice de orice fel sau vulnerabilități li se recomandă să nu intre în colectivitate

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a explicat că elevii nu sunt obligați să meargă la școală în cazul în care prezintă simptome specifice de orice fel, cum nu sunt obligați să meagă nici cei care au vulnerabilități sau alte motive întemeiate – dimpotrivă, în astfel de situații, școlarilor li se recomandă să nu intre în colectivitate, iar unitățile de învățământ sunt obligate să le asigure predarea în sistem online.

„Vineri, în Bucureşti, am avut o rată de infectare de 1,21, (…) am avut duminică 1,06, am avut luni 0,94 şi astăzi avem 0,89. Începe şedinţa Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă care va permite accesul tuturor elevilor din Bucureşti la şcoală, deci vor putea să meargă la şcoală. Şi fac o precizare importantă – elevii care prezintă simptome specifice de orice fel sau cei care au vulnerabilităţi sau alte motive întemeiate nu sunt obligaţi să meargă la şcoală. Pentru cei care au simptome, dimpotrivă, se recomandă să nu intre în colectivitate, iar şcolile sunt obligate să le asigure predarea în sistem online”, a declarat ministrul Educației, marți, în Comisia de învățământ a Camerei Deputaților.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său