Cadrele didactice nu au fost încă plătite pentru orele remediale. Ministrul Sorin Cîmpeanu: Întârzierile au fost nepermis de mari. Absolut toate sumele vor fi plătite

Cadrele didactice nu au fost încă plătite pentru orele remediale. Ministrul Sorin Cîmpeanu: Întârzierile au fost nepermis de mari. Absolut toate sumele vor fi plătite
Foto: Guvernul României / Facebook

Cadrele didactice încă nu au fost plătite pentru orele remediale. Întârzierile sunt ”nepermis de mari”, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care a dat asigurări că plata pentru orele remediale va fi făcută în integralitate.

Ce spune ministrul Educației despre întârzierea în plata orelor remediale care au început încă din luna martie

Oficialul guvernamental spune că programul de ore remediale, menit să compenseze pierderile suferite de elevi în perioada în care au făcut cursuri online, va continua și în următorul an școlar.

„În opinia mea, întârzierile au fost nepermis de mari, chiar dacă au existat justificări. Întârzierile sunt inadmisibile, dar, din punct de vedere legal, vă asigur că am făcut toate demersurile pentru ca aceste plăţi să se realizeze în cel mai scurt timp. Programul de ore remediale este un program extrem de important pentru a compensa pierderile suferite de către elevi, este un program pe care dorim să-l continuăm pe întreg parcursul anului şcolar viitor. Este un program care presupune două componente: o dată până la nivelul de învăţământ gimnazial şi a doua componentă – învăţământ liceal prin Programul ROSE”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Iași, potrivit Agerpres.

Primele ore remediale au început în luna martie. Ministrul spune că își asumă aceste întârzieri și promite că orele vor fi plătite integral.

„Pot să spun că sunt extrem de supărat că nu s-a întâmplat până acum. Primele ore remediale au fost prestate în luna martie, iar acum suntem aproape de jumătatea lunii iunie. (…) Blocajul este în incoerenţa raportării, este în diferenţa între momentul aprobării proiectului şi momentul iniţierii primelor ore remediale. (…) Pot să vă garantez că absolut toate sumele aferente prestării orelor remediale vor fi plătite şi, dincolo de explicaţiile care există, aceste întârzieri le asum în calitate de ministru şi îmi cer scuze colegilor profesori care au înregistrat întârzieri în plata drepturilor salariale aferente acestor ore de recuperare”, a mai spus ministrul Educației.

Plata pentru orele remediale este de 100 de lei/oră, Sorin Cîmpeanu precizând că este ”cel mai mare tarif orar din sistemul de învăţământ preuniversitar”.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)