Camelia Roiu, medicul care a filmat pacientul pe rănile căruia se aflau larve, către ministrul Sănătăţii: Am trăit o săptămână în iad. E păcat că nu ne-aţi protejat pe toţi care am spus adevărul (VIDEO)

Camelia Roiu, medicul care a filmat pacientul pe rănile căruia se aflau larve, către ministrul Sănătăţii: Am trăit o săptămână în iad. E păcat că nu ne-aţi protejat pe toţi care am spus adevărul (VIDEO)

Medicul Camelia Roiu de la Spitalul de Arși din Capitală, cea care l-a filmat pe pacientul cu larve în rană, îl acuză pe ministrul sănătății că nu i-a protejat identitatea, afirmând că după dezvăluirile făcute a fost convocată de comisia de disciplină, în 1 august, pentru cercetarea disciplinară prealabilă, pe motiv că ar fi refuzat să participle la instruirile lunare şi să semneze Fişa de intruire individual SSM începând din luna iunie 2015.

Nici hârtiile astea nu sunteţi de acord, domnule ministru, să le arăt? Am înţeles de la şedinţa de vineri, când aţi venit în spital, că nu sunteţi de acord cu asemenea practici (imaginile filmate) şi că vă imaginaţi cât de greu îţi e când stă cineva la "popoul tău" să te pozeze în timp ce îţi faci meseria. Doar că eu nu am pozat pe nimeni în timp ce opera. Încercaţi atunci să faceţi acelaşi exerciţiu de imaginaţie cu mine, acum, când sunt convocată în vreo două comisii de cercetare disciplinară, comisii compuse din medici inculpaţi penal care, culmea, aveau în responsabilitate şi unitatea de transfuzii şi tot ce ţine de îngrijirea arşilor (inclusiv viermii). Probabil că veţi trimite o comisie şi de la minister, cum s-a întâmplat în cazul dr. Elena Voicu de la Spitalul Pantelimon sau veţi face una în spital, după cum s-a discutat tot vineri, care să mă potolească să mai arăt ceva din bucătăria lor“, a scris medicul pe o rețea de socializare conform news.ro.

În scrisoarea sa deschisă, Roiu spune că, după ce a arătat adevărata față a sănătății românești, este împiedicată să-și facă meseria, este sabotată de șef și jignită de colegi.

Un şef iresponsabil vine să-mi ia aparatele performante din sala de operaţie, pe motiv că le degradez dacă le deplasez 10 metri, aparatele fiind mobile din fabricaţie. Poate vă imaginaţi şi cum e să-ţi zică acelaşi şef: "Sugi…." şi să faci referate la care să nu primeşti niciun răspuns; să-ţi zică soţul asistentei şefe: "Taci, că te pocnesc", iar comisia de disciplină, din care face parte acelaşi şef, să-l sancţioneze exemplar cu "mustrare verbală". Poate vă imaginaţi cum e ca inclusiv chirurgii cu care colaborez să fie somaţi să nu mai lucreze cu mine”, mai scrie mediul de la Spitalul de Arși.

"E păcat că nu ne-aţi protejat, pe toţi cei care am spus adevărul despre sistem. Suntem atât de puţini şi atât de singuri. Eu m-am simţit sacrificată, exact ca în faţa unui pluton de execuţie. Am trăit o săptămână în iad. Domnule ministru, aţi avut o şansă istorică pe care tocmai aţi ratat-o! Sau poate că încă nu", a mai spus medicul.

Într-o intervenție telefonică la postul B1 TV, Roiu a declarat că a fost chemată la comisia de disciplină pentru că nu a semnat fișa de protecție a muncii de mai bine de un an. Totodată, aceasta a precizat că a refuzat acest lucru din cauză că nu i s-a făcut instructajul conform regulamentului.

"Vineri am primit o hârtie, o convocare conform căreia trebuia să dau notă explicativă de ce nu am semnat protecția muncii. Nu mi se făcea instructajul, de aceea nu am semnat.

Nu m-am simtit protejată în acest spital", a spus doctorul.

Totodată, aceasta spune că mai sunt colegi medici care nu au semnat, dar că aceștia nu au fost chemați să dea explicații pentru că nu au făcut dezvăluiri din interiorul spitalului.

Acum, medicul roiu susține că este împiedicată să-și facă meseria, că este amenințată atât ea cât și medicii cu care colaborează, iar Ministerul Sănătății nu ia nicio măsură.

"Ministerul Sănătății se pare că nu vrea să ia niciun fel de legătură cu mine. Mă voi adresa unui avocat, unor organizații care sa mi protejeze drepturile si munca", a mai spus aceasta.

Camelia Roiu, medicul care a filmat pacientul pe rănile căruia se aflau larve, către ministrul Sănătăţii: E păcat că nu ne-aţi protejat pe toţi care am spus adevărul (VIDEO)

#DIRECT_ONE_v92aow#

Doctorul Camelia Roiu este cel care a înregistrat imaginile cu pacientul pe rănile căruia se aflau larve, bărbat care ulterior a decedat. În urma apariţiei înregistrării şi a altor informaţii referitoare la activitatea Spitalului de Arşi au fost demarate maiu multe verificări, atât în cadrul a doua anchete penale cât şi efectuate de Ministerul Sănătăţii. Totodată, Secţia de Anestezie-Terapie Intensivă a unităţii medicale a fost închisă.