Care sunt cele mai bune licee din România după media de admitere. Specializarea care a avut cele mai mari medii

Care sunt cele mai bune licee din România după media de admitere. Specializarea care a avut cele mai mari medii

Admiterea la liceu a fost ratată pentru 1.600 de elevi care au rămas nerepartizați pentru că nu trecut suficiente opțiuni pe fișa de înscriere.

Mediile de admitere au fost puțin mai mici decât cele de anul trecut, dar la liceele de top a fost nevoie, în continuare, de medii mari pentru a intra.

Topul celor mai bune licee

98,5% dintre absolvenții claselor a VIII-a au reușit să intre la un liceu, iar mai bine de jumătate dintre ei au intrat chiar la prima opțiune pe care au scris-o pe fișă, conform observatornews.

La Liceul Sfântul Sava din Bucureşti, ultima media de admitere a fost 9,90, în timp ce anul trecut a fost 9,95. La „Colegiul Gh. Lazăr” în acest an ultima medie a fost 9,85 și anul trecut a fost 9,90.

Topul celor mai bune liceee și al specializărilor este următorul:
• 1 Colegiul Naţional „Sfântul Sava” Matematică-Informatică (bilingv: Limba engleză)-9,90
• 2 Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” Matematică-Informatică -9,85
• 3 Colegiul Național „Spiru Haret” Matematică-Informatică (bilingv: Limba engleză)- 9,80
• 4 Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” Ştiinţe ale Naturii- 9,80
• 5 Colegiul Naţional „Sfântul Sava” Ştiinţe ale Naturii- 9,72
• 6 Colegiul Național „Spiru Haret” Matematică-Informatică -9,72
• 7 Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” Matematică-Informatică (bilingv: Limba germană)- 9,70
• 8 Colegiul Național „Frații Buzești” Craiova Ştiinţe ale Naturii -9,67
• 9 Colegiul Național „Constantin Diaconovici Loga” Timișoara Matematică-Informatică 9,67
• 10 Colegiul Național „Spiru Haret” Ştiinţe ale Naturii 9,67.

Peste 1.600 de elevi nu au intrat la liceu

Peste 1.600 de elevi nu au intrat la niciun liceu, iar printre ei este un elev cu media 8,92. Aceeași soartă au avut-o și alți elevi cu media cuprinsă între 1,47 și 8,35.

„Uneori nu sunt suficiente opţiuni de o anumită specializare. Dacă sunt mult mai mulţi elevi care vor la ştiinţele naturii decât clase şi număr de elevi în oraşul respectiv, atunci faptul că acel elev nu complează şi mate-info sau ştiinţe sociale şi filologie îl duce pe acesta în situaţia în care nu este repartizat în prima etapă”, ne explică Daniela Vişoianu, expert în educaţie.

Acești elevi mai au o șansă în a doua etapă de admitere, în funcție de locurile rămase libere. În Capitală, ultima medie de admitere la un liceu a fost 1,75.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:57 - Marius Humelnicu (PSD), despre mandatele parlamentarilor POT, care ar putea fi invalidate: „Indiferent dacă suntem un partid mai vechi sau unul mai nou, trebuie să respectăm legea”
18:37 - Copil, în stare gravă la spital, după ce a suferit un atac cardio-respirator. Băiatul era în excursie, la un parc acvatic din Oradea
18:33 - Suma uriașă transferată de Bashar al-Assad în Rusia după căderea regimului / Ofițerii din serviciile secrete de la damasc fac dezvăluiri incendiare
18:21 - Ce se va întâmpla, de la 1 ianuarie, odată cu majorarea salariului minim. Casa de Pensii a făcut anunțul: „Începând cu aceeaşi dată …”
18:11 - Ministerul Apărării avertizează asupra unei campanii masive de manipulări și dezinformări care circulă în spațiul public
17:49 - AEP a trimis mai multe probe Parchetului General, care arată banii băgați în campania electorală a lui Călin Georgescu: „Atestă că nu a fost o campanie cu finanțare zero” (VIDEO)
17:44 - Daniel Breaz, despre dosarul care îl vizează pe Horațiu Potra: „Pe mine mă frapează faptul că Georgescu avea nevoie de această pază”
17:08 - Marian Vanghelie, trimis în judecată de procurorii DNA, în dosarul Economat. Fostul primar, acuzat de complicitate la abuz în serviciu. Prejudiciul este de sute de milioane de lei
17:02 - Crimă în Sectorul 5 al Capitalei. Mama agresorului a sunat la 112 pentru a anunța fapta
16:56 - Gheorghe Ialomițianu: „Acest Guvern trăiește din împrumuturi și vă dați seama ce dobânzi plătim” (VIDEO)