Un bărbat a cumpărat CARNE PLINĂ cu PUROI de la Kaufland! Cu ce explicaţii a venit retailerul (FOTO)

Un bărbat a cumpărat CARNE PLINĂ cu PUROI de la Kaufland! Cu ce explicaţii a venit retailerul (FOTO)

Un bărbat din Târgu Jiu a cumpărat de la Klaufland o bucată de carne de porc care s-a dovedit a fi plină cu puroi.
Abia după ce a ajuns acasă, cumpărătorul a început să pregătescă bucata pentru gătit, dar, în momentul în care a feliat-o, a descoperit că mustea de puroi, relatează ziare.com.

Revoltat, omul a postat mai întâi pe Internet imagini ale produsului impropriu pentru consum. Ulterior, s-a dus la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranță Alimentelor (DSVSA) Gorj, unde a depus o sesizare, iar apoi a fost la magazin, ca să-și ceară banii înapoi.

(Foto: Alin Stanciulescu / Facebook)

„Bucata de carne prezenta, într-adevăr, o cantitate mare de abces. Acesta era, însă, la interiorul bucății de carne, așa că n-ar fi putut comerciantul să îl observe. În mod evident, carnea era improprie pentru consum. Nu atât din cauză că ar fi putut conține vreun stafilococ. Acesta s-ar fi distrus oricum, prin preparare termică. Ideea este că produsul era, pur și simplu, imposibil de mâncat. Nici nu i-am mai făcut analize, se vedea cu ochiul liber că nu se putea consuma”, a declarat directorul DSVSA Gorj, Nicolae Calescu.

Kaufland a reacţionat şi a trimis un punct de vedere cu privire la acest caz.
„Furnizorul nostru din Germania (care livrase carnea – n.red.) și-a asumat problema, iar potrivit declarațiilor acestuia, se pare că a fost provocată de o contuzie a animalului. Ne-a asigurat că acest tip de situații sunt total izolate. Din păcate, contuzia era în interiorul muşchiului, așa că nu putea fi identificată decât în momentul felierii, produsul fiind comercializat în bucăți întregi.
Furnizorul derulează periodic analize microbiologice pe mostre de carne, cu laboratoare externe.
Subliniem că produsul era în termen de valabilitate și a venit însoțit de declarație de conformitate din partea furnizorului. Vă asigurăm că Kaufland respectă toate normele igienico-sanitare și toate condițiile de depozitare și vânzare, conform legii”.

Cumpărătorul a anunţat că reprezentanții Kaufland i-au returnat banii pe bucata de carne, fără să-i dea vreo explicație cu privire la incident.

Urmăriți B1TV.ro și pe