Scandalos! Casa memorială ,,Avram Iancu”, din Târgu Mureș, a fost vandalizată (VIDEO)

Scandalos! Casa memorială ,,Avram Iancu, din Târgu Mureș, a fost vandalizată (VIDEO)

Casa memorială ,,Avram Iancu”, din Târgu Mureș, a fost vandalizată. Anunțul a fost făcut de deputatul PMP Marius Pașcan, care cere, într-o postare pe Facebook, ca autoritățile să facă, de urgență, cercetări pentru descoperirea făptașilor.

”Scandalos!!!

Provocatori fără de minte au cutezat, astăzi, să murdărească fațada unei clădiri de referință din Târgu-Mureș, a Casei memoriale ,,Avram Iancu”, de pe strada care poartă (re)numele Crăișorului munților, a eroului național al românilor. În inscripția profanatoare sunt incluse, cu conotații triviale, și numele martirilor Horea, Cloșca și Crișan, simboluri ale mișcărilor țărănești și răscoalei din 1785, murdăria încheindu-se cu urarea ,,Trăiască Ungaria!”.

Reamintesc că, anul trecut, o altă fațadă a unei clădiri din Târgu-Mureș a fost mâzgălită printr-o inscripție ofensatoare la adresa României similară, poliția identificând un suspect, de etnie maghiară, despre care nu se mai știe nimic oficial de atunci”, a scris Pașcan.

În acest context, deputatul PMP face un apel la autorități.

”Solicit instituțiilor competente de ordine publică să demareze de urgență cercetările pentru identificarea făptuitorului. De asemenea, să informeze public asupra măsurilor legale care au fost dispuse în cazul precedent. Ascunderea sub preș din culpabile rațiuni a numelui vinovaților precum și a sancțiunilor dispuse împotriva unor astfel de fapte reprobabile, inadmisibile, nu va face altceva decât să stimuleze asemenea producții iresponsabile.

Să vedem acum cine se teme mai mult de UDMR și evită aplicarea corespunzătoare și respectarea legii la Târgu-Mureș? Cui îi tremură genunchii pentru o funcție publică, când trebuie să-și facă datoria profesională pentru climatul necesar de liniște și siguranță publică?!

Curaj, aplicați cu fermitate legea, voi fi cel dintâi care vă apără politic și sunt sigur că toți mureșenii responsabili, cei care doresc pacea, bună conviețuire interetnică, concordia și armonia acestui municipiu și județ, vă vor susține și aplauda!”, a mai preciazat Marius Pașcan.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Scandalos!!! Casa memorială ,,Avram Iancu”, din Târgu Mureș, a fost vandalizată

Urmăriți B1TV.ro și pe