"Cât de prostovani putem fi uneori". Ambasadorul Dan Mihalache, supărat pe presă pentru că îi cere să își facă meseria

"Cât de prostovani putem fi uneori". Ambasadorul Dan Mihalache, supărat pe presă pentru că îi cere să își facă meseria

Atacul terorist de la Londra de sâmbătă seară l-a supărat foarte tare pe ambasadorul român în Marea Britaniei, Dan Mihalache, care s-a văzut nevoit să își întrerupă distracție de la o nuntă la care era naș pentru a își face treaba și a veghea asupra cetățenilor români ce ar fi putut să sufere în urmă evenimentelor din capitala Regatului Unit.

"După ce i-am căutat o noapte pe cei doi români, chipurile "arestaţi", împărtăşesc integral comentariul lui Rareş Bogdan…", a comentat Mihalache pe pagina sa de Facebook, distribuind un articol care îl citează pe realizatorul tv spunând "Cât de prostovani putem fi uneori".

Presa a scris duminică despre faptul că doi români ar fi fost arestați în urma unor percheziții efectuate ca urmare a atacului terorist. Informaţia s-a dovedit a fi falsă, ea fiind însă avansată de The Guardian şi de The Telegraph, care au citat un martor la percheziţia respectivă, pe patronul unui restaurant de lângă apartamentul unde locuiau şi doi români.

Cu toate acestea, era rolul ambasadorului de a verifica absolut orice informație posibilă în legătură cu situații neplăcute în care ar fi prinși românii din Marea Britanie. În plus, Dan Mihalache s-a arătat deranjat și de faptul că a trebuit să lucreze sâmbătă seară când a avut loc atentatul, deoarece era prezent în același timp și la o nuntă la care era naș.

"Sunt în ţară, care e problema? Am fost chiar naş. Eu nu pot să îmi planific năşiile în funcţie de atentate. Mi-a stricat un pic seara, dar asta nu înseamnă că nu am lucrat cu colegii foarte strâns ca să vedem ce e de făcut. Asta e viaţa. Am comunicat, avem celulă de criză, totul a fost sub control, de altfel cred că m-aţi auzit vorbind toată noaptea", a afirmat ambasadorul român.

Ultima oră
00:49 - Asztalos Csaba (CNCD), despre minoritățile sexuale: Sunt concetățeni care suferă, nu sunt tratați în demnitatea lor umană. Prejudecățile sunt exploatate / Subiectul, parte din așa-zisul război hibrid-mediatic promovat de Rusia (VIDEO)
23:43 - Restanțierii la energie electrică și gaze vor putea fi debranșați. Guvernul a abrogat prin OUG prevederea care interzicea deconectarea rău-platnicilor pe perioada stării de alertă
23:37 - Incendiu de vegetație în Corbeanca. Flăcările s-au răspândit rapid din cauza vântului
22:48 - Grecia, în lupta cu flăcările. Incendiile de vegetație pun în pericol orașele de la periferia Atenei: Este dramatic! Tuturor ne este frică (VIDEO)
22:48 - Irineu Darău, candidatul-surpriză la șefia USR-PLUS: Sunt foarte multe probleme interne. Ceva trebuie să se schimbe în conducerea partidului. Abia aștept dezbaterile cu cei doi contracandidați (VIDEO)
22:24 - Situație dramatică în Grecia. Românii plecați în vacanță au primit avertizarea RO-Alert, din cauza incendiilor puternice de vegetație. O autostrada este închisă
22:10 - Sfârșitul unei ere | Ce performanțe a reușit Leo Messi la FC Barcelona: Lista trofeelor câștigate
22:04 - Cod roșu de vijelii și ploi torențiale, valabil în România. Rafalele vor depăși 100 km/h
21:56 - Acoperișul unui bloc din Lupeni, smuls de vântul puternic și aruncat peste mașini. Două autoturisme au fost avariate (FOTO)
21:45 - E oficial: Aventura lui Leo Messi la Barcelona s-a terminat. Anunțul clubului