Cătălin Drulă: Avem un câștigător pentru proiectarea și execuția lotului 3 din Autostrada de centură a Bucureștiului, semi-inelul nordic

Cătălin Drulă: Avem un câștigător pentru proiectarea și execuția lotului 3 din Autostrada de centură a Bucureștiului, semi-inelul nordic
Foto: Guvernul României / Facebook

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunță un câștigător pentru proiectarea și execuția lotului 3 din Autostrada de centură a Bucureștiului, semi-inelul nordic.

Este vorba de tronsonul lung de 8,6 km, între Afumați și Pantelimon, care cuprinde nu mai puțin de 7 pasaje. Contractul în valoare de 413 milioane de lei prevede 12 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuție.

“La fel ca în cazul proiectelor similare, vom discuta cu antreprenorul să urgenteze proiectarea.

Sper ca această licitație să nu fie din nou contestată, astfel încât să putem semna cât mai rapid contractul”, a precizat Cătălin Drulă.

Potrivit acestuia, pe lotul adiacent, 4 (lung de 5 km, între Pantelimon și A2), constructorul se mișcă bine cu proiectarea, iar execuția lucrărilor va începe la toamnă.

Același antreprenor ca pe lotul 4 lucrează la proiectare și pe lotul 2 al A0 nord (19 km între Corbeanca și Afumați), după ce, în mai, Compania de drumuri a semnat contractul pentru proiectare + execuție. În prima parte a anului viitor începe aici șantierul de execuție a lucrărilor.

“Planul anunțat rămâne în picioare: pe semi-inelul sudic al A0 vom putea circula din 2023, iar pe cei circa 100 de km ai întregii autostrăzi de centură, în 2024”, a mai spus Cătălin Drulă.