Ce facem cu mâncarea rămasă de după Paște? Iată ce spun nutriționiștii

Ce facem cu mâncarea rămasă de după Paște? Iată ce spun nutriționiștii
Sursa Foto: Istock

Ouă roșii, ouă umplute, friptură, drob, supă, cozonac, prăjituri, iar lista poate continua. Ce putem să facem cu mâncarea rămasă de după Paște? Specialiștii vin cu soluții, dar și avertismente. Iată care sunt acestea.

Ce spun nutriționiștii

O variantă destul de bună pentru a reduce risipa de alimente pe care oamenii o fac după orice masă de sărbătoare este reinventarea acestora, scrie Observator.

„Reutilizarea alimentelor după sărbători este o soluţie eficientă pentru evitarea risipei, dar şi cu beneficii pentru economie şi în sănătate. Ca de exemplu, friptura de miel poate fi reinventată, o putem utiliza într-o supă, da cu precizarea cu menţiunea să adăugăm cât mai multe legume ca ea să îşi păstreze beneficiile nutritive”, a explicat dr. Nejla Derviș, nutriţionist.

De asemenea, carnea de pui și cozonacul pot fi transformate și ele într-o altă mâncare pentru a evita risipa alimentară.

„Cozonacul care ne-a rămas, am făcut o budincă cu lapte, smântână de gătit, zahăr, ciocolată albă şi noi îl vom servi alături de o cupă de îngheţată de vanilie”, a precizat Nicoleta Panait, bucătar.

Cu toate acestea, nu orice fel de mâncare poate fi reinventat și mâncat. Preparatele, care conțin ingrediente precum lapte, ouă, smântână sau maioneză, nu pot fi consumate după mai multe zile. În caz contrar, riscul de îmbolnăvire crește. Ele pot deveni surse periculoase de toxiinfecții alimentare sau enterocolite acute dacă nu sunt păstrate și consumate corespunzător.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`