Ce plan a pregătit Raed Arafat pentru un blackout total în România. Furtunile vor cauza probleme mai mari decât războiul

Ce plan a pregătit Raed Arafat pentru un blackout total în România. Furtunile vor cauza probleme mai mari decât războiul
Ce plan a pregătit Raed Arafat pentru un blackout total în România

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a dat joi mai multe declarații legate de probabilitatea scăzută a unui blackout total în România.

Arafat este de părere că furtunile de zăpadă și viscolului vor cauza mai multe probleme decât războiul.

Furtunile vor cauza probleme

În cadrul unui interviu pentru antena3.ro, Arafat a susținut faptul că furtunile de zăpadă și viscolul o să reprezinte probleme mai mari pentru infrastructura româniei decât războiul:

„Totuși, dacă se întâmplă situații de întrerupere de curent care nu trebuie să fie neapărat din cauza războiului, poate să fie și din cauza unor furtuni mari, cum am avut în 2017 zone importante în vestul țării și în sudul țării. Deci sunt mai multe aspecte de luat în considerare. (…). Infrastructurile critice esențiale, cum ar fi spitale, diferite instituții, trebuie să aibă deja generatoare care intră imediat când se întrerupe curentul. Deci toate spitalele au acest lucru în structura lor și este obligatoriu să fie verificat, testat, funcțional, alimentat ca să intre imediat în lucru”.

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a mai adăugat că, din punct de vedere al protecției civice, DSU-ul este dotat cu generatoare de capacitate mare:

„Pe partea cealaltă, la nivelul protecției civile, la nivelul DSU-ului, noi ne-am dotat în ultimii ani cu un număr important de generatoare de capacitate foarte mare, gen celor care l-am folosit în vestul țării pentru câteva zile și am dus zone destul de importante alimentându-le cu curent și în sudul țării, în zona Ialomița. Pot fi puse la dispoziție imediat și conectate la transformatoarele care alimentează anumite zone unde sunt în mod deosebit instituții de importanță majoră”.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe