Ce poți face cu animalul tău de companie când pleci în concediu: Servicii disponibile și prețuri

Ce poți face cu animalul tău de companie când pleci în concediu: Servicii disponibile și prețuri
Pet-sitter-ul și hotelurile speciale, alternativele pentru animalele de companie, când stăpânii lor sunt în concediu. Foto: Pixabay

Cei care pleacă în concediu și nu-și pot lua animalele de companie cu ei au și alte variante, dacă nu le pot lăsa la o rudă sau un prieten. Este vorba despre hotelurile speciale pentru necuvântătoare și despre bone. Asta, însă, ridică bugetul de vacanță cu câteva sute de lei.

Bone pentru animalele de companie

Depărtarea o vreme de stăpâni poate fi lină și fără supărări pentru un cățel sau o pisică dacă ajunge în grija unui pet-sitter. Acesta are grijă de animalul de companie, care rămâne în confortul de acasă. Pentru asta, însă, e nevoie de încredere și de compatibilitate între bonă și animăluțe.

„Vedem dacă avem compatibilitate eu cu animăluțul, stăpânii trebuie să mă cunoască. Îmi spun totul despre tabieturile animăluțului, despre mâncare, unde trebuie să-l plimb, dacă este cățeluș”, a spus Roxana, pet sitter, pentru Pro TV.

Serviciile unui pet sitter costă 45 de lei pentru câini și pisici pe vizită.

Alternativa hotelurilor speciale pentru animale

La hotel, în schimb, serviciile sunt mai variate și includ și asistența medicală dacă e nevoie. Există, totuși, și niște condiții care trebuie îndeplinite.

„În general trebuie să fie sănătoase. Dacă au probleme, din nou, trebuie să ne anunțe din timp și să verificăm cu medicul, să fie vaccinate, să fie deparazitate intern, deparazitate extern”, a explicat reprezentantul unui astfel de hotel.

Ziua de cazare la hotelul de animale costă între 80 și 100 pentru câini şi 60 și 70 pentru pisici. Pentru animalele mici ca papagali, iepuri, dihori sau șinșile, prețul e de 53 de lei. În cazul animalelor exotice, preţurile variază în funcţie de specie.

Urmăriți B1TV.ro și pe