Ce salarii încasau medicii Cristian Paleru şi Cornel Petreanu de la Spitalul Marius Nasta, acuzaţi de luare de mită de la pacienți

Ce salarii încasau medicii Cristian Paleru şi Cornel Petreanu de la Spitalul Marius Nasta, acuzaţi de luare de mită de la pacienți
Foto: Pixabay

Medicii Cristian Paleru și Corneș Petreanu au fost acuzați de luare de mită de la pacienți în schimbul procedurilor chirurgicale, în ciuda faptului că beneficiau de salarii considerabile.

Ce salarii luau medicii de la Spitalul Marius Nasta

Doi dintre medicii de la Spitalul Marius Nasta sunt acum sub acuzație de luare de mită, în ciuda faptului că aveau salarii de 15 mii de lei. Surprinzător, chiar directoarea spitalului a fost cea care i-a denunțat. Din grupul de nouă medici care sunt sub investigație pentru presupusa efectuare a intervențiilor chirurgicale în schimbul unor sume de bani, unul a fost recent reținut și el este printre cei mai renumiți în domeniul medical. Procurorii au pus sechestru pe averile celor acuzați, evaluându-le la aproape un milion de euro, scrie Observator News.

Cristian Paleru și Cornel Petreanu, medici de chirurgie toracică renumiți din România, au fost reținuți cu doi rezidenți. Astăzi, Cristian Paleru a fost reținut pentru 30 de zile de închisoare, în timp ce Cornel Petreanu așteaptă verdictul magistraților.

Salariul de la spital era în jur de 15.000 de lei

Alți patru medici sunt sub control judiciar, iar unul singur este în libertate pentru că este plecat în vacanţă în străinătate. Informațiile au fost furnizate procurorilor de către directoarea Institutului Marius Nasta.

„Se vor mai întoarce la spital după finalizarea anchetei penale? Acestea sunt aspecte penale care trebuie discutate cu biroul juridic. Din punctul meu de vedere, este nedemn pentru o astfel de persoană să se mai uite în ochii unui pacient. Salariul de la spital era în jur de 15.000 de lei”, spune Beatrice Mahler, manager Marius Nasta.

Urmăriți B1TV.ro și pe