Ce se întâmplă daca un elev vaccinat se infectează cu varianta Delta de COVID-19. Precizările ministrului Sorin Cîmpeanu (VIDEO)

Ce se întâmplă daca un elev vaccinat se infectează cu varianta Delta de COVID-19. Precizările ministrului Sorin Cîmpeanu (VIDEO)

În timpul conferinței de presă de vineri, când au fost prezentate măsurile și condițiile în care va reîncepe școala în septembrie, ministrul Educației a fost întrebat ce se va întâmpla dacă un elev se va infecta cu varianta Delta, la o oră de sport, când nu a purtat mască de protecție, dar și cu colegii acestuia.

În acestă situație, toți colegii lui vor trebui să fie testați, regula la acest moment este ca la  apariția unei îmbolnăviri într-o clasă, intră toată clasa în online.

Dacă toți colegii vor accepta să fie testați, atunci școala ar putea să continue cu prezență fizică, pentru elevii care sunt vaccinați. Cei nevaccinați urmând a trece în sistem online. Referitor la orele de educație fizică, am agreat, la acest moment, orele de educație fizică să se poate desfășura în spații deschise, fără purtarea măștii, până la rata de infectare de 2 la mie”, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ultima oră
00:18 - Alexandru Rafila: Valul 5 COVID e posibil să vină la jumătatea lunii ianuarie / Propunerea ministrului Sănătății privind certificatul verde
23:57 - Cine este și cum arată soțul celebrei Dalida din „Las fierbinți”. Povestea celor doi a început la Costinești: „I-a plăcut cum muncesc. A fost așa o chimie”
23:54 - Gigi Becali a ieșit la atac. Reacția patronului FCSB după ce Patriarhul Daniel s-ar fi vaccinat anti-COVID
23:46 - Alexandru Rafila, despre varianta Omicron: Sunt informații că ar fi de patru ori mai transmisibilă decât tulpina Delta. Va ajunge și în România, sigur
23:37 - Klaus Iohannis a înaintat în grad mai mulţi reprezentanţi ai STS, SIE, SPP, Ministerului de Interne și Ministerului Apărării
23:29 - Haos total cu testele de salivă pentru elevi. Misiune dificilă pentru profesori / Clanul Cămătaru și magazinul de haine al lui Cătălin Botezatu le livrează la Guvern
23:26 - SUA, în contextul comasării de trupe ruse la frontierele Ucrainei: „Toate opțiunile sunt pe masă. Rămâne ca NATO să decidă care sunt următoarele mișcări”
23:19 - Octavian Jurma: Noua tulpină de coronavirus e capabilă să producă valuri epidemice. Ea dislocă foarte repede varianta Delta și reușește s-o înlocuiască (VIDEO)
23:17 - Demi Moore, dezamăgită de bărbați. Actrița se iubește cu o femeie?
22:57 - Comisarul european pentru transporturi, întâlnire cu Maia Sandu. Adina Vălean: Aspirațiile pentru prosperitate și justiție au determinat pașii Republicii Moldova spre UE