CFR anunță modificări temporare în circulația trenurilor, pe raza regionalelor Braşov şi Timişoara

CFR anunță modificări temporare în circulația trenurilor, pe raza regionalelor Braşov şi Timişoara
SURSA FOTO: www.cfrcalatori.ro

CFR anunță modificări temporare în circulația trenurilor pe raza regionalelor Braşov şi Timişoara, având în vedere că o serie de lucrări de modernizare la infrastructura feroviară sunt programate în perioada 2 – 19 iunie, informează Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA.

Astfel, în intervalul menţionat, pe raza Regionalei CF Braşov se vor executa lucrări de modernizare a trecerii la nivel cu calea ferată de la km 32+515, cap Y staţia CF Sfântu Gheorghe, în zilele de 2 şi 3 iunie 2021, lucrări care impun închiderea liniei curente Sfântu Gheorghe – Bodoc, în intervalul orar 10:30 – 15:30. În acest sens, intervin modificări în circulaţia a două trenuri: IR 1540/1541 care circulă în relaţia Iaşi – Braşov şi retur vor fi anulate, în locul lor circulând trenurile IR 12551, cu plecare din staţia Braşov la ora 09.35 şi sosire în staţia Bodoc, la ora 10:15 şi IR 12552 cu plecare din staţia Sfântu Gheorghe la ora 13:42 şi sosire în staţia Braşov la ora 14:21.

De asemenea, pe raza Regionalei CF Timişoara, în perioada 3 – 19 iunie 2021, se vor desfăşura lucrări de modernizare a infrastructurii feroviare pe trei intervale de staţii.

Primul interval vizează introducerea în cale a schimbătorului care va realiza racordul dintre staţia Ilia şi Hm Dobra (linia 216) cu linia de evitare şi cu varianta de racord provizoriu, lucrare care se execută cu închiderea permanentă a liniei curente între Ilia – Dobra (Ilia YD – Dobra X), din data de 3 iunie 2021, ora 08:30 şi până în data de 17 iunie 2021, ora 11:00.

Potrivit sursei citate, se va mai realiza un racord provizoriu şi racordarea variantei provizorii V1 la Firul II de circulaţie aferent liniei curente Ilia – Gurasada, lucrare care se execută cu scoaterea din funcţie a instalaţiei BLA Gurasada – Ilia, Fir II şi a instalaţiei BLAS dintre staţia Ilia şi Hm Dobra, în aceeaşi perioadă.

Totodată, va avea loc racordarea variantei provizorii V1 la Fir II de circulaţie aferent liniei curente Ilia – Gurasada, lucrare care se execută cu închiderea permanentă a Firului II Gurasada – Ilia (Gurasada XF – Ilia YG, fir I închis pentru reabilitare) şi scoaterea permanentă de sub tensiune a liniei de contact aferentă Firului II Gurasada – Ilia (Gurasada X – Ilia YG), în intervalul 13 iunie, ora 8:00 – 17 iunie, ora 11:00.

Nu în ultimul rând, este programată desfiinţarea racordării provizorii din cap X Săvârşin a Firului I (existent) Ilteu – Săvârşin cu linia III reabilitată din staţia Săvârşin şi realizarea racordării liniei III staţia Săvârşin cu firul II (reabilitat) Ilteu – Săvârşin, lucrare care se execută cu închiderea permanentă a liniei curente Ilteu – Săvârşin Fir I (Firul II închis pentru lucrări) şi liniile III şi 4 din staţia Săvârşin cu scoaterea permanentă de sub tensiune a liniei de contact pe distanţa Ilteu Y – ZN Vărădia fir I, liniile III şi 4 din staţia Vărădia şi liniile III şi 4 reabilitate din staţia Savârşin începând di 13 iunie, ora 8:00, până 19 iunie, la ora 11:00.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său