Ciprian Ciucu va cere demisia conducerii Metrorex dacă lucrările de la staţia de metrou Parc Drumul Taberei nu vor fi finalizate până la toamnă

Ciprian Ciucu va cere demisia conducerii Metrorex dacă lucrările de la staţia de metrou Parc Drumul Taberei nu vor fi finalizate până la toamnă
Foto: Ciprian Ciucu / Facebook

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, spune că directorul Metrorex trebuie să își prezinte demisia dacă lucrările de la staţia de metrou Parc Drumul Taberei nu vor fi finalizate până în toamnă.

Ciprian Ciucu, mesaj către directorul Metrorex

Ciprian Ciucu a mai declarat că ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, trebuie să pună mai multă presiune pe conducerea Metrorex, pentru respectarea termenelor:

„ O să am o discuţie foarte serioasă cu domnul ministru Grindeanu, să vedem ce putem face la nivelul conducerii Metrorex. Când era guvernul cu USR, m-am implicat personal, s-au pierdut bani de către guvernarea anterioară – nu a lui Ludovic Orban, dinainte, guvernarea PSD – s-au pierdut bani pe Metrorex şi asta se poate demonstra. Adică, nu au mai fost decontaţi prin fonduri europene. Şi l-am întrebat pe ministrul Drulă când termină lucrările la Metrorex în Drumul Taberei şi mi-a spus: ‘Nu am bani’. ‘Cât îţi mai trebuie?’ ’32 de milioane lei’. L-am convins pe premierul Florin Cîţu, căruia îi mulţumesc, să dea la Metrorex 60 de milioane, ca să termine lucrările din Drumul Taberei. Şi a făcut alocare bugetară pentru Metrorex, de 60 de milioane”, a precizat preşedintele PNL Bucureşti.

Acesta a mai precizat că este inacceptabil ca bucureștenii din Drumul Taberei să suporte timp de 12 ani un șantier neterminat:

„Dacă aflu – şi o să mă duc probabil săptămâna viitoare la Metrorex – că banii aceia au fost direcţionaţi în altă parte, o să cer demisia actualei conduceri a Metrorex. Pentru că toate lucrurile au o limită. Nu putem să îi ţinem în mizerie pe oamenii din Drumul Taberei. Eu ştiu ce înseamnă asta, pentru că am avut zece ani şantierul sub geamul de la bucătărie. La mine nu mai e şantier acum, dar e în continuare la Moghioroş. Nu poţi să ţii oamenii 12 ani într-un şantier, în mediul urban”.

Urmăriți B1TV.ro și pe