Circulația metroului din București a fost reluată. Sâmbătă dimineață se circulă în condiții normale

Circulația metroului din București a fost reluată. Sâmbătă dimineață se circulă în condiții normale

Circulația trenurilor de metrou a fost reluată în București, vineri, seară, după mai bine de 20 ore de haos. Garniturileau fost puse din nou pe şine, începând cu ora 22.

Metrorex a anunțat reluarea circulației subterane, aseară, și a prezentat scuzele bucureștenilor.

„Protestul spontan de la metrou a fost suspendat‼️Astfel, informăm publicul călător, că astăzi, 26.03.2021, începând cu ora 22:00, circulația trenurilor de metrou este reluată în siguranță și conform graficelor obișnuite pe toate magistralele.
Dorim pe această cale să prezentăm încă o dată scuze bucureștenilor pentru situația întâmpinată la transportul public subteran și le mulțumim pentru înțelegere”
, a transmis Metrorex, vineri seară.

Ministrul Transporturilor a explicat de ce a durat atât de mult până la reluarea circulaţiei:
„Sunt proceduri care trebuie puse în aplicare: punerea sub tensiune, apoi trebuie să meargă un tren gol ca să verifice că totul este în regulă, de aceea a durat câteva ore pana la reluarea circulatiei”, a spus Cătălin Drulă, dând asigurări că un astfel de incident nu se va mai repeta.

Sindicaliști amenință că protestele vor continua

Pe de altă parte,sindicaliştii de la Metrorex spun, după declaraţiile ministrului Transporturilor, amenință cu o nouă grevă.

„Domnule ministru, sindicatul suntem noi, respectiv toţi salariaţii Metrorex. Dacă dumneavoastră ne ameninţaţi noi ne vedem nevoiţi să vă promitem că nu stăm cu mâinile în sân”, a fost mesajul sindicaliştilor.

Drulă a declarat vineri seara că la metrou nu a avut loc o grevă sau un protest spontan şi a lăsat să se înţeleagă că unii dintre participanţi nu sunt angajaţi ai metroului.

Metroul bucureștean, blocat vineri de o acțiune a sindicaliștilor

Trenurile de metrou nu au circulat vineri, după ce aproximativ 600 de persoane, angajați de la metrou, au blocat căile de rulare.

Întreaga acțiune ar avea legătură cu faptul că, joi, Metrorexa somatfirma sindicatului, condus Ion Rădoi, să dezafecteze până pe 2 aprilie cel târziu spațiile comerciale pe care le administrează în stațiile de metrou, spații pentru care firma sindicalistului încasează 75% din chirii, deși contractul efectiv a expirat încă din 2018.

DirectorulMetrorex, Ștefan Paraschiv, a declarat însă pentru B1 TV, că revendicările sindicaliștilor au legătură cu chestiunea salariilor, iar faptul că totul s-a întâmplat la o zi după somația Metrorex este doar o coincidență.

Ultima oră
20:00 - Referendum rezolvă disputa: elvețienii acceptă certificatul pandemic
19:39 - Nicolae Ciucă: Hanuca ne amintește că speranța și credința ne fac mai puternici. Apreciez și susțin valorile spirituale ale poporului evreu, solidaritatea, întâlnirea dintre religii și culturi, dialogul și respectul (VIDEO)
19:20 - Klaus Iohannis: Comunitatea evreiască din România, un contributor important la binele comun. Reiterez angajamentul Statului nostru în ceea ce privește prevenirea și combaterea antisemitismului
19:10 - Adrian Chesnoiu: Inclusiv pe pestă porcină africană vom veni cu un set de măsuri care măcar în al 12-lea ceas să dea încredere industriei de creștere a porcului din România că încă mai putem produce (VIDEO)
18:47 - Adrian Chesnoiu: Povestea cu „Doi și-un sfert”, o aberație. N-am lucrat nici o secundă acolo, aveam 16 ani când s-a desființat. Am lucrat la DGIPI în cadrul MAI (VIDEO)
18:30 - Adrian Chesnoiu: Politica Agricolă Comună vine cu restricții și condiționalități care vor crea și mai multe decalaje. E datoria noastră să convingem Bruxelles-ul, la prima posibilitate de renegociere a PNRR, să le aibă în vedere (VIDEO)
18:13 - Adrian Chesnoiu, pe B1 TV: Agricultura nu există în PNRR / Poate acum a fost primul guvern de coaliție când Agricultura a fost pusă în primele 5 domenii ca importanță de PSD / N-o mă auziți vorbind de greaua moștenire (VIDEO)
17:58 - Suporterii pot asista la întreaga partidă dintre Universitatea Craiova și FCSB, chiar dacă se termină după ora 21: „Să păstreze obligatoriu biletul la meci până în momentul în care ajung acasă”
17:41 - Raed Arafat: În final, tulpina Omicron va ajunge peste tot. Nimeni nu va putea să o oprească. Singurul lucru care se face acum este întârzierea răspândirii (VIDEO)
17:30 - Simona Halep, decizie radicală după apariția variantei Omicron: „Nu vreau să risc nimic”