Comunitatea evreiască, nemulțumită de numirea lui Dan Șova în Guvern: "Doar în România poți nega Holocaustul și apoi să fii numit ministru"

Comunitatea evreiască, nemulțumită de numirea lui Dan Șova în Guvern: "Doar în România poți nega Holocaustul și apoi să fii numit ministru"
Foto: bzi.ro

Comunitatea evreiască nu poate trece cu vederea gafa facută de Șova în luna martie a acestui an , când în cadrul unei emisiuni TV, noul ministru a declarat că nici un evreu nu ar fi avut de suferit pe teritoriul României.

Negarea Holocaustului l-a costat la momentul respectiv pe Dan Sova funcția de purtător de cuvânt al Guvernului. Acum, Președintele Federației Comunității Evreiești din România, Aurel Vainer, nu vede deloc cu ochi buni nominalizarea facută de premier, ba mai mult îi reproseaza lui Victor Ponta decizia luată.

La rândul său, preşedintele comunităţii evreieşti din Bucureşti Erwin Simsensohn a declarat pentru site că evreii din România s-au „înfuriat” din cauză că un politician care a făcut unele „declaraţii cinice” a fost nominalizat în funcţia de ministru.

„Doar în România poţi să negi Holocaustul şi apoi să fii numit ministru”, a declarat acesta, potrivit Mediafax. „În ceea ce ne priveşte, este inacceptabil”, a continuat el, adăugând că membrii comunităţii sunt „loiali României şi vor coopera cu orice Guvern”. „Vom face orice efort necesar pentru a susţine proiecte care sunt benefice României. Dar nu vom sta degeaba atunci când o asemenea persoană este numită ministru”, a subliniat Simsensohn.

În luna martie a acestui an, social-democratul Dan Şova a negat Holocaustul evreilor din România. Aceste declaraţii l-au făcut pe senatorul PSD să-şi piardă funcţia de purtător de cuvânt al partidului.
 

Evreii sunt nemulțumiți de numirea lui Șova

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_22448').select();" id="embed_text_22448" />