Constanța: Comercianții vând ţigări la bucată minorilor, în apropierea școlilor în care aceștia învață (VIDEO)

Constanța: Comercianții vând ţigări la bucată minorilor, în apropierea școlilor în care aceștia învață (VIDEO)

Tutun la discreția minorilor! Se întâmplă la Constanţa, unde comercianţii ţin să facă profit cu orice preţ, chiar şi cu prețul sănătăţii copiilor. Vânzătorii încalcă de două ori legea: în primul rând pentru că oferă ţigări minorilor şi apoi pentru că le vând la bucată.

Scena se repetă de zeci de ori pe zi, la Constanţa, la chioșcurile sau magazinele aflate în apropierea școlilor, arată B1 TV.

În pauză, elevii care învață la un liceu de pe bulevardul Tomis dau fuga la chioșcul de peste drum. Cu banii cu care părinții cred că ei își cumpără de mâncare își iau țigări la bucată. O recunosc chiar ei, cu nonşalanţă. Niciunul dintre ei nu este însă major.

Constanța: Comercianții vând ţigări la bucată minorilor, în apropierea școlilor în care aceștia învață

#DIRECT_ONE_si8zf8#

Comercianţii par să vândă fără probleme țigări la bucată, deși acest lucru este interzis de lege încă din 2002. Spre deosebire de minori, ei nu mărturisesc acest lucru cu uşurinţă.

Dacă agenții economici sunt prinși din nou pe picior greșit, ei riscă să vadă lacătul pus pe ușa magazinului. Părinții sunt revoltați de astfel de situații: ”legile să fie mult mai aspre, ca atunci când vine un copil să le ceară să se gândească de șapte ori până-i dă acestuia o țigară”.

Statisticile arată că în România 75% dintre adolescenții sub 16 ani fumează, iar trei sferturi dintre ei cred că vor avea de suferit abia de la două pachete în sus. În alte state membre ale Uniunii Europene, vânzătorii le cer cumpărătorilor să le arate cartea de identitate pentru a demonstra ca sunt majori.

Urmăriți B1TV.ro și pe