Convoi umanitar al Crucii Roșii Române pentru populația ucraineană afectată de război

Convoi umanitar al Crucii Roșii Române pentru populația ucraineană afectată de război
Foto: Pixabay.

Marţi dimineaţă a plecat către Ucraina în regiunea Uzhhorod, convoiul umanitar al Crucii Roşii Române pentru a aduce noi ajutoare, solicitate de Crucea Roşie ucraineană în special pentru a face faţă crizei de energie electrică şi frigului.

A trecut aproape un an de zile de la intensificarea conflictului armat din Ucraina. În acest timp, milioane de oameni au fost forţaţi să îşi părăsească casele şi să lase totul în urmă.

Crucea Roşie Română a oferit sprijin continuu refugiaţilor din Ucraina, nu doar ajutându-i să înceapă o nouă etapă a vieţii lor în ţara noastră, dar şi prin materiale de strictă necesitate trimise în Ucraina. Marţi, 10 ianuarie, trei tiruri cu 483 de pachete (kituri) de dormit în valoare de 305 000 euro au pleacat din depozitul Crucii Roşii Române, pus la dispoziţie gratuit de catre CTPark, către depozitul Crucii Roşii Ucrainene din Uzhhorod.

De aici, materialele umanitare vor fi distribuite în locurile cu cel mai mare deficit de electricitate, acolo unde oamenii suferă de frig”, se precizează în comunicatul organizației.

Ajutoarele provin din donații

Un kit de dormit are o valoare de 208 euro şi conţine un pat pliant, o saltea, o lenjerie de pat, o pernă, o pătură şi 2 prosoape. Achiziţia acestora a fost posibilă prin donaţia UiPath Foundation în valoare de 50000 euro şi donaţia Infineon Technologies Romania în valoare de 9000 euro.

Diferenţa de aproximativ 246000 de euro provine din fonduri primite de Crucea Roşie Română în cadrul campaniei ”Umanitatea nu are graniţe”, desfăşurată de în anul 2022.

„Tragicul conflict care afectează teritoriul ucrainean de aproape un an de zile, a făcut ca, începând din februarie 2022, Crucea Roşie Română să joace un rol important în numeroase misiuni umanitare: de la trimiterea periodică a convoaielor cu ajutoare umanitare, la asigurarea strictului necesar pentru refugiaţii ucraineni în Romania.

În contextul frigului şi al crizei energetice, nu puteam să nu fim din nou prezenţi, răspunzând prompt la apelul organizaţiei noastre surori din Ucraina„, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roşii Române.

Crucea Roşie Română a trimis peste 150 de tiruri cu materiale umanitare în Ucraina, după invazia rusă, livrând peste 3300 tone de produse de strictă necesitate către populaţia afectată de război.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
07:18 - Andrew Tate, de după gratii: România e o țară comunistă. Dar când s-a mutat în țara noastră a spus că preferă să trăiască într-o societate în care „corupția este accesibilă tuturor” (VIDEO)
00:08 - Președintele CNCD, despre scandările xenofobe de la meciul Sepsi – FCU Craiova: „Stadioanele nu sunt un loc în care să permitem astfel de comportamente de incitare la ură și discriminare” (VIDEO)
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea
19:38 - Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, în contextul tensiunilor cu PSD. Nicolae Ciucă le-ar fi spus PNL-iștilor că „rotația se va face ca în protocol” și că „Guvernul a fost performant”