Copiii lui Mircea Geoană, școliți în străinătate: Bunicii le-au plătit studii de sute de mii de euro Anei și lui Alex Geoană

Copiii lui Mircea Geoană, școliți în străinătate: Bunicii le-au plătit studii de sute de mii de euro Anei și lui Alex Geoană
Foto: WowBiz

Mircea Geoană și-a trimis copiii la studii în străinătate. Alex și Ana Maria învață în acest moment la o universitate de prestigiu din SUA.

Fiica fostului ministru este studentă anul 2 la medicină, la Universitatea Pennsylvania, iar Alex învață tehnici de business la aceeași unitate de învățământ.

Costurile cursurilor nu sunt deloc ieftine. Sute de mii de euro a scos din bucunar familia Geoană pentru ca Ana și Alex să beneficieze de învățământ în străinătate.

Conform wowbiz.ro, între anii 2010-2015, studiile lui Alex si ale Anei, inclusiv liceul, au fost plătite de bunicii lor. În fiecare an, Ion Costea, socrul lui Geoană, plătea taxele pentru Alex, în timp ce Elena Geoană, mama politicianului, achita banii pentru nepoata sa, Ana Maria.

De exemplu, în declaratia de avere din 2015, Mircea Geoană a completat în acte că Ion Costea a plătit 25.176 de dolari, plus alți 7.937 de dolari pentru Alex, iar Elena Geoană a dat 22.800 de euro pentru Ana Maria.

În total, din 2010 până în 2015, bunicii celor doi copii ai lui Geoană au scos din buzunare 154.420 de euro si 166.937 de dolari, adică o suma totala de aproximativ 300.000 de euro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ultima oră
21:54 - Tudor Chirilă, mesaj tranșant despre criza COVID-19: „În perioada asta la fiecare 9 zile moare cam o Sala Palatului. De aceeași boală”
21:47 - Incendiu la o aeronavă Boeing, pe Aeroportul din Cluj-Napoca. Avionul venea din Egipt (FOTO)
21:17 - Carantinarea zonei metropolitane București, respinsă oficial de CNSU. Ce prevede hotărârea adoptată vineri seară (DOCUMENT)
21:08 - Klaus Iohannis l-a sunat pe Viktor Orban. Ce a discutat președintele României cu premierul Ungariei
20:59 - Cristian Bușoi: Apelul nostru foarte sincer este ca USR să accepte că următorul Guvern nu poate fi condus decât de președintele PNL. Evident, cu multe condiții pe care le pot pune (VIDEO)
20:29 - Alexandru Kocsis (PNL): Dacă Florin Cîțu și actuala conducere doresc o alianță cu PSD, pot să o facă, dar vor rămâne mult mai puțini decât își imaginează. Zeci de mii de membri vor respinge așa ceva (VIDEO)
20:23 - Strategia PNL în negocierile cu Cioloș, explicată de politologul C. Pîrvulescu: „Nu este momentul oportun pentru pedagogie. Va adânci criza sanitară” (VIDEO)
19:58 - Peste 39.000 de persoane vaccinate cu prima doză vineri. Andrei Baciu: Unii oameni amână vaccinarea până reapare pericolul. Vom ajunge și noi la o viață cvasi-normală ca țările cu rate mari de vaccinare, dar depinde când (VIDEO)
19:45 - Ianis Hagi, dorit de cel mai promițător club din Anglia. Dan Petrescu: „Va face față”
19:27 - Andrei Baciu: România va beneficia de 139.200 de doze de Remdesivir pentru perioada următoare / Din nefericire, în cazul Arbidol nu există studii suficient de ample pe care autoritățile să le poată admite (VIDEO)