CORONAVIRUS | Episcopul Huşilor, Ignatie, testat pozitiv pentru Covid-19

CORONAVIRUS | Episcopul Huşilor, Ignatie, testat pozitiv pentru Covid-19
Foto: Hepta - Zuma Press / Lorenzo Carnero

Episcopul Huşilor, Ignatie, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Bărbatul a fost internat, miercuri seara, la Spitalul de Urgenţă „Elena Beldiman” din Bârlad, unitate suport Covid-19.

Episcopul Huşilor, infectat cu SARS-CoV-2. DSP Vaslui a demarat o anchetă

Anunțul internării a fost făcut de reprezentanţii instituţei, pentru Agerpres. Prelatul a prezentat simptome specifice infectării cu noul coronavirus, a efectuat testul şi apoi s-a autoizolat până la aflarea rezultatului.

În caz, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui au demarat o anchetă epidemiologică, urmând să stabilească o serie de măsuri.

Încă de la debutul pandemiei de SARS-CoV-2, Ignatie a iniţiat mai multe campanii de strângere de fonduri şi echipamente medicale pentru spitalele din judeţul Vaslui.

Totodată, ierarhul a îndemnat oamenii să respecte recomandările primite de la medici, dar şi să fie mai atenţi, mai disciplinaţi cu ei înşişi şi a transmis că „putem folosi momentele dificile prin care trecem în viaţă pentru a ne repoziţiona faţă de propriul suflet şi faţă de ceea ce dă valoare vieţii”.

Episcopul a mai afirmat, în contextul crizei generate de răspândirea coronavirusului, că „ne este frică de faptul că vor fi închise bisericile, pentru că încă nu am zidit consistent şi conştient biserica din inimile noastre”, susţinând că „din fericire, ‘epidemiologia’ nu va distruge Ortodoxia”.