CORONAVIRUS | MApN: 20 de elevi din școlile militare, depistați cu noul virus

CORONAVIRUS | MApN: 20 de elevi din școlile militare, depistați cu noul virus
Foto: Pixabay

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunțat că, în anul de învăţământ 2020-2021, s-au prezentat la cursuri 2.232 de elevi în cadrul celor cinci colegii militare naţionale de la Alba Iulia, Breaza, Câmpulung Moldovenesc, Constanţa şi Craiova. În contextul pandemiei, toţi elevii au fost testaţi înainte de începerea şcolii, fiind depistate 20 de cauzuri de infectare cu noul coronavirus.

20 de elevi din școlile militare, depistați cu noul virus

Din totalul numărului de elevi, peste 600 sunt de clasa a IX – a, şi peste 1.200 de elevi în şcolile militare de maiştri militari şi subofiţeri, dintre care 770 sunt înscrişi în anul I, potrivit unui comunicat de presă al MApN.

”Toate unităţile de învăţământ liceal şi postliceal din cadrul Ministerului Apărării Naţionale au început luni, 14 septembrie, cursurile, în condiţii de respectare a tuturor măsurilor de siguranţă sanitară impuse pentru prevenirea transmiterii virusului SARS-CoV-2. În anul de învăţământ 2020-2021 s-au prezentat la cursuri 2.232 de elevi în cadrul celor cinci colegii militare naţionale de la Alba Iulia, Breaza, Câmpulung Moldovenesc, Constanţa şi Craiova, dintre care peste 600 sunt elevi de clasa a IX – a, şi peste 1.200 de elevi în şcolile militare de maiştri militari şi subofiţeri, dintre care 770 sunt înscrişi în anul I”, a anunţat, luni, ministerul.

MApN a mai menționat că s-au luat măsuri pentru testarea SARS-CoV-2 a tuturor elevilor la începerea cursurilor.

”Astfel, în cazul elevilor din colegiile militare naţionale şi din şcolile militare de maiştri militari şi subofiţeri, sosirea elevilor în unităţile şcolare s-a realizat în săptămâna premergătoare datei de începere a cursurilor, etapizat, în zile diferite, în funcţie de anii de studiu, în vederea evitării aglomerărilor. La sosirea acestora, au fost luate măsuri pentru testarea tuturor elevilor în vederea depistării virusului SARS-CoV-2, prin grija Direcţiei medicale a MApN, având în vedere faptul că elevii provin din medii epidemiologice diferite şi ţinând cont de caracterul specific al încazarmării şi al activităţilor de instruire militară”, anunţă MApN.

Mai mult, echipe de epidemiologi din cadrul Direcţiei medicale au verificat implementarea măsurilor dispuse la nivelul tuturor instituţiilor militare de învăţământ în scopul diminuării riscului de îmbolnăvire a elevilor şi membrilor corpului didactic şi auxiliar.

Astfel că, din cadrul Colegiului Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanţa 2 elevi sunt infectați cu Covid-19, ambii fiind internaţi în spital, din Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia 4 elevi sunt infectaţi, asimptomatici, izolaţi la domiciliu; în Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza sunt cinci elevi infectaţi, asimptomatici, patru dintre ei aflaţi în izolare în spaţii special destinate în cadrul colegiului şi unul aflat în izolare la domiciliu; în Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova sunt şase elevi infectaţi, asimptomatici, internaţi în spital, urmând a fi transferaţi pentru izolare în spaţii special destinate în cadrul colegiului; în Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” de la Boboc este un elev infectat, internat în spital; în Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” din Constanţa este un elev infectat, internat în spital; iar în Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri „Basarab I” din Piteşti este un elev infectat, internat în spital.

”Toate cazurile au fost depistate şi confirmate înainte de începerea cursurilor, iar în urma anchetelor epidemiologice, contacţii direcţi ai elevilor confirmaţi ca pozitivi au fost carantinaţi în spaţii special destinate acestui scop în instituţiile militare de învăţământ. Elevii confirmaţi ca infectaţi cu SARS-CoV-2, precum şi cei aflaţi în carantină au acces la cursuri în format online”, a mai transmis MApN.