CORONAVIRUS | Nelu Tătaru, despre numărul de cazuri în creștere: Nu regret nicio măsură de relaxare, dar sunt dezamăgit că restricțiile nu au fost respectate (VIDEO)

CORONAVIRUS | Nelu Tătaru, despre numărul de cazuri în creștere: Nu regret nicio măsură de relaxare, dar sunt dezamăgit că restricțiile nu au fost respectate (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat miercuri, în emisiunea ”Bună România”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, în contextul creșterii alarmante a cazurilor de Covid-19, că nu regretă nicio măsură de relaxare adoptată, însă este dezamăgit de faptul că oamenii nu au respectat restricțiile impuse pentru limitarea răspândirii pandemiei de coronavirus.

Oficialul a menționat că România este în Stare de alertă medicală și într-o stare de precauție accentuată, cu toate acestea, el consideră ”că suntem doar o parte în această stare de precauție și doar o parte respectăm aceste reguli, precum și măsurile de distanțare fizică”.

Nelu Tătaru: Nu regret nicio măsură de relaxare

Nelu Tătaru a declarat că România a fost într-un punct critic pe 29 – 30 aprilie, însă creșterea accelerată a cazurilor de Covid-19 din ultima perioadă este cauzată de cele trei etape de relaxare ale măsurilor, a weekend-urilor prelungite și ”poate că și-a intrat în rol și politica, care a ținut să speculeze acest moment”.

Întrebat dacă regretă vreo măsură de relaxare decisă în ultimele săptămâni, ministrul Sănătății a precizat că ”nu regret nicio măsură, dar sunt un pic dezamăgit de faptul că cei care trebuia să respecte niște reguli nu le respectă”.

Nelu Tătaru a mai spus că, în prezent, cetățenii sunt încurajați să nu respecte regulile, făcând referire la unele afaceri care nu respectă reguli.

”Ne referim la terasele deschise care noaptea sunt transformate în cluburi”, a adăugat el.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Record negativ în România: 555 de cazuri noi de COVID-19 confirmate miercuri

Potrivit raportului zilnic publicat de Grupul de Comunicare Strategică, România a înregistrat, până în prezent, 30.175 de persoane diagnosticate cu COVID-19 la nivel național, dintre care 555 reprezintă cazuri noi de îmbolnăvire, la un număr total de 796.484 de teste pentru SARS-CoV-2 prelucrate.

Din numărul total de pacienți confirmați cu infecție cu coronavirus, 22.284 au fost externate, dintre care 20.799 de vindecați și 1.485 de asimptomatici, 1.817 au murit, iar alți 237 sunt internați în secțiile de terapie intensivă din țară.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 5.095 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu coronavirus: 1.885 în Italia, 561 în Spania, 107 în Franța, 2.275 în Germania, 97 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 105 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia, India, Bulgaria, Kazakhstan, Ucraina, Grecia și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 și până la acest moment, 122 de cetățeni români aflați în străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 9 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA și unul în Brazilia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 72 au fost declarați vindecați.

Nelu Tătaru: Nu suntem în stadiul în care să fie necesară instituirea stării de urgență

Reamintim că, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat, miercuri, că în pofida numărului record de noi cazuri de coronavirus înregistrat, nu suntem în stadiul în care să fie necesară instituirea stării de urgență.

„În acest moment nu suntem în stadiul în care să fie necesară instituirea starii de urgență”, a declarat Nelu Tătaru, miercuri, la Digi 24.

„Vom avea o creștere a numărului de îmbolnăviri, dar nu exponențială, alternând de la o zi la alta. Nu cred ca va fi o creștere exagerată”, a adăugat Tătaru.

Ultima oră
15:08 - Alecsandru Dunaev, detalii despre scenele pasionale alături de Mara Oprea, în serialul Adela de la Antena 1: Există o chimie între noi
15:07 - Virgil Popescu: Furnizorii au obligația să recalculeze facturile emise eronat fără penalități în termen de 15 zile, timp în care se suspendă inclusiv o eventuală plată. Debranșările, interzise pe perioada OUG (VIDEO)
15:03 - Florin Cîţu: Pentru mine, certificatul verde COVID e o prioritate / Trebuie să discutăm în coaliţie măsurile şi apoi să ieşim cu ele public
14:48 - Marcel Ciolacu: Este tardivă o lege a certificatului verde în acest moment
14:37 - Scandal de proporții la „Survivor România”. Doi Faimoși și-au aruncat cuvinte grele: „Ești nebun, ești pervers!” (GALERIE FOTO)
14:28 - Dan Dungaciu, despre mișcările Rusiei: Sună mai degrabă ca mesaje prin care să convingă cealaltă parte că e o amenințare reală, dar nu sunt convins că sunt mesaje că invazia ar fi iminentă (VIDEO)
14:09 - Câți bani încasează Cătălin Zmărăndescu și Roxana Ciuhulescu de la Suriviro România 2022. Sumele primite pentru fiecare săptămână
14:02 - Probleme pentru Andra. De ce a ajuns artista la poliție (GALERIE FOTO)
13:53 - Aproape 150 de orașe și municipii în scenariul roșu. Cea mai mare rată de infectare, înregistrată într-o comună din județul Cluj
13:38 - Marcel Ciolacu, întrebat despre schimbarea conducerii ANRE: Mie nu mi-a solicitat cineva acest lucru. Nu știu dacă ANRE trebuie să urmărească facturi (VIDEO)