Cozmin Guşă, despre laureatul Premiului Nobel pentru Pace: E un om al secolelor. Ne despărțim cu durere de dânsul

Cozmin Guşă, despre laureatul Premiului Nobel pentru Pace: E un om al secolelor. Ne despărțim cu durere de dânsul
foto: expresspress.ro

Cozmin Guşă, consultant politic, a vorbit la o emisiune televizată despre Elie Wiesel, scriitorul și filosoful american de origine romana, supraviețuitor al Holocaustului și laureat al Premiului Nobel pentru Pace, care a încetat din viață, informează dcnews.ro.

"Pe Elie Wiesel l-am cunoscut nu in Romania, ci in SUA. Am avut o discutie cu domnia sa, una foarte consistenta, in care am cunoscut un Elie Wiesel care la orizontul a 70 şi… s-a întamplat mult in trecut, dorea sa-şi concilieze neamul cu toate temele de viaţă şi de moarte, le vedea altfel, intr-o zona de pace.

El devenise în acea perioada a 70 si ceva de ani un om al păcii, care stia ca războiul dupa perioada Razboiului Rece nu mai serveste la nimic şi sa fim cu totii intr-o alta formula. Discut perioada intelepciunii lui, un om extrem de conciliant, care intelegea ca pacea trebuie sa ne domine. Cred ca dorinta lui nu-şi gaseste in actualitate realizarea, ci dimpotriva. Sa-i fie tarana usoara, asta e…

E un om al secolelor, ne despărtim cu durere de dansul, dar ne despartim de un evreu intelept, care a inteles ca pacea trebuie sa domine aceste relaţii", a spus Cozmin Guşă.