Criză acută de sânge în spitalele din București. Medicii sunt nevoiți să amâne operațiile

Criză acută de sânge în spitalele din București. Medicii sunt nevoiți să amâne operațiile
Românii sunt încurajați să doneze sânge pentru cetățenii și militarii ucraineni răniți (foto: Hepta/Zuma Press / Ricardo Rubio)

Medicii sunt nevoiţi să amâne operaţiile, iar tratamentele în care este folosit sângele sunt în mare pericol, după ce perioada concediilor a agravat criza de sânge din spitale. Situaţia cea mai gravă este la Institutul Fundeni şi în unităţile medicale de urgenţă din București.

Numărul donatorilor s-a redus semnificativ în ultimele zile și este doar începutul

Cel mai probabil numărul donatorilor va scădea şi mai mult pe parcursul acestei luni, din cauza perioadei de concedii, anunță Gândul.

La Centrul de Transfuzii București ajung mai puțin de 200 de donatori pe zi, asta în situația în care înainte veneau între 250-300.

Acest lucru face ca şansele de supravieţuire a celor în stare gravă să se reducă cu fiecare minut, oră sau zi care trece.

Cea mai gravă situație este la Institutul Clinic Fundeni

Cea mai gravă situație este la Institutul Clinic Fundeni, aici unde se fac multe intervenții chirurgicale, dar şi la Spitalele de urgenţe din București, relatează antena3.ro.

Din această cauză unii medici sunt nevoiţi să amâne operațiile dar și tratamentele bolnavilor. Medicii fac apel la cei care pot să doneze să se prezinte în centrele de transfuzii.

Cel puţin de 1 milion de români sunt trataţi în fiecare an cu sângele donat. Specialiştii spun că cei care donează sânge au şi beneficii de sănătate. Donatorii au o imunitate mult mai mare, iar riscul de a face accident vascular este foarte scăzut.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:50 - Gest grosolan după remiza lui CSA Steaua cu Șelimbăr. Ce a făcut un oficial al roș-albaștrilor la finalul partidei (VIDEO)
23:34 - Germania va livra Ucrainei un sistem avansat de apărare antiaerină în următoarele zile. Christine Lambreht, vizită surpriză la Odesa
23:14 - Un oficial ucrainean a distribuit imagini de la Revoluția Română din decembrie 1989: „Într-o zi, sper că în curând, rușii îi vor face lui Putin ceva similar cu ce i-au făcut românii lui Ceaușescu” (VIDEO)
22:51 - Ion Petrescu: Dacă retragerea rușilor din Liman prefațează o posibilă folosire a armei nucleare tactice în zonă? / Analistul militar, pe B1 TV, despre cele trei zone ucrainene posibile pentru un atac nuclear rusesc (VIDEO)
22:20 - Bombardiere rusești capabile să transporte rachete de croazieră și arme nucleare, detectate în apropiere de Finlanda
21:49 - Claudiu Năsui: Virgil Popescu ne spunea înainte de război să stăm liniștiți că o să ne vină gaz prin Nord Stream 2 / Ciolacu și Ciucă nu înțeleg economia suficient cât să înțeleagă că nimeni nu o să facă pierderi voluntare (VIDEO)
21:20 - Un bărbat de 47 de ani a murit prins sub un tractor, în județul Vaslui
21:07 - Vasile Dîncu (MApN), la Chișinău: NATO nu caută o confruntare cu Rusia / România sprijină concret Republica Moldova în depășirea greutăților generate de criza energetică
20:43 - Două persoane au leșinat după ce ar fi fost ținute aproape o oră într-un avion Wizz Air rămas la sol în Suceava. Aeronava nu a mai decolat, iar pasagerii nu aveau aer condiționat și nu puteau ieși
20:16 - Cel mai bun lunetist din lume se întoarce în Ucraina, cu sarcină nouă: „Vreau să fac mulți Wali dintr-un Wali”