Criză de anestezice la Spitalul Județean Brașov. Liderul ANPP: Ministerul Sănătății e unul dintre cele mai blocate din cauza unor funcționari care sunt greu de dezlipit de pe scaun, sunt rupți de realitate, dar fac politica de sănătate (VIDEO)

Criză de anestezice la Spitalul Județean Brașov. Liderul ANPP: Ministerul Sănătății e unul dintre cele mai blocate din cauza unor funcționari care sunt greu de dezlipit de pe scaun, sunt rupți de realitate, dar fac politica de sănătate (VIDEO)
Foto: bizbrasov.ro

Spitalul Județean Brașov a anunțat medicii unității că, în perioada 11-14 iulie, vor fi sistate toate operațiile pentru pacienții cu afecțiuni cronice deoarece spitalul este în criză de anestezice, informează B1 TV.

Managerul Spitalului Județean Brașov a anunțat încă de luna trecută că spitalul este în criză de miorelaxante necesare pentru anestezii generale în cazul unor intervenții chirurgicale pe creier, torace sau abdominale.
Spitalul a făcut comandă pentru anestezice, care ar fi trebuit să sosească la sfârșitul lunii iunie, însă acest lucru nu s-a întâmplat, iar în prezent spitalul se află în criză.

Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților, s-a arătat revoltat de situația medicamentelor din România, dar și de atitudinea unor funcționari din Ministerul Sănătății, care pur și simplu blochează orice măsură de soluționare a acestei probleme.

Criză de anestezice la Spitalul Județean Brașov. Liderul ANPP: Ministerul Sănătății e unul dintre cele mai blocate

#DIRECT_ONE_btx51s#

De ani de zile există o politică proastă a Ministerului Sănătății și a Guvernului în General prinvind medicamentele. Venim cu tot felul de afirmații populiste cum că avem cele mai scumpe medicamente. Așa am influențat decizia Ministerului și a Guvernului legată de medicamente și nu este adevărat. Românii consumă cele mai puține medicamente, avem cea mai proastă politică a medicamentelor, am gonit producătorii de pe piață.

La Ministerul Sănătății am avut funcționari care au blocat inițiativele Ministrului. Politica medicamentului a fostului ministru Nicolăescu a fost blocată, dacă vă aduceți aminte, de un alt guvern populist care a spus să se reducă prețurile, de parcă asta era problema. Totul în condițiile în care românii consumă de departe cele mai puține medicamente și România plătește cel mai puțin pe medicamente în ansamblu.

Acum iar avem o problemă cu medicamentele pentru anestezice. Din martie știm că distribuitorii sunt doritori să vândă pe alte piețe pentru că aici medicamentele se dau prea ieftin, iar sistemul de achiziții este unul dificil. Nu există nici o politică de rezerve, sunt puțini producători și ar trebui să avem strategii legate de rezerve pentru situații delicate când nu sunt înlocuitori sau când aprovizionarea este delicată. Acesste crize sunt tratate cu ignoranță și promisiuni.

Acum e un alt fenomen: degeaba vrea ministrul dacă nu vor funcționarii sau nu sunt echipe de experți care să găsească soluții. Ministerul Sănătății e unul dintre cele mai blocate din cauza unor funcționari care sunt greu de dezlipit de pe scaun, sunt rupți de realitate și fac politica de sănătate și barează orice inițiativă”, s-a plâns Vasile Barbu.

Ultima oră
07:54 - Accident grav, în Hunedoara: două autocisterne s-au ciocnit
07:44 - Raluca Turcan: Salariul minim ar putea creşte cu 8-12%, înainte de sfârşitul anului
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului