Cum a evadat Gregorian Bivolaru din arestul Securității: Am transmis TELEPATIC gardienilor să aducă o scară în curte / Mărturii incredibile despre perioada în care a fost internat la psihiatrie

Cum a evadat Gregorian Bivolaru din arestul Securității: Am transmis TELEPATIC gardienilor să aducă o scară în curte / Mărturii incredibile despre perioada în care a fost internat la psihiatrie

Gregorian Bivolaru a povestit într-un interviu pentru wowbiz.ro că a reușit să evadeze în 1984 din arestul Securității transmițând telepatic gardienilor să aducă o scară în curte.

Liderul MISA a mai susținut că în perioada comunistă a fost închis de două ori, iar în 1989 a fost internat abuziv într-un spital de psihiatrie. În 2011, el a obținut de la Tribunalul București o decizie prin care s-a constatat că aceste condamnări și internarea la psihiatrie au avut caracter politic.

”In ce priveste episodul cu evadarea, acesta chiar a existat, toate acestea s-au petrecut in 1984. Trecusem deja prin mai multe perchezitii, anchete, interogatorii, batai, amenintari, iar in 1982 se declansase „afacerea Meditatiei Transcendentale”. Autoritatile, in special organele securitatii, aflasera ca mi se propusese de catre conducatorul acelei miscari sa detin un rol important in cadrul gruparii si tocmai de aceea au intensificat supravegherea mea. Descoperind insa ca, in ciuda amenintarilor repetate, eu organizasem pe ascuns cateva grupe de practica yoga, in 1984 m-au arestat din nou si au incercat sa imi fabrice un nou dosar marsav si aberant.

M-au torturat zile in sir ca sa declar ca urmaream sa-l asasinez pe Ceausescu de la distanta, prin metode paranormale, psihotronice. Daca m-ar fi determinat sa semnez castigau de doua ori: pe mine ma inchideau pentru o lunga perioada de timp, iar anchetatorii ar fi fost apoi priviti ca salvatorii lui Ceausescu, ceea ce le-ar fi asigurat o pozitie privilegiata in sistem. Pentru ca situatia era grava, am decis sa apelez la singurele mijloace pe care le aveam la dispozitie, respectiv anumite capacitati de factura paranormala pe care le dobandisem prin practica yoga. In felul acesta am transmis in mod telepatic gardienilor sa aduca si apoi sa lase acolo o scara in curtea interioara de plimbare a arestului din Rahova, iar apoi, atunci cand am fost dus inapoi catre celula, am ramas in urma si am folosit imediat scara respectiva pentru a sari cativa metri prin aer intr-un copac ce era lipit de zidul foarte inalt al acelui arest, iar in felul acesta am evadat de acolo si am fost primul care a reusit sa evadeze in acel loc.

Dupa trei zile am fost insa prins de organele securitatii pentru ca un cunoscut in a carui casa m-am ascuns a cedat presiunilor anchetatorilor si le-a dezvaluit unde ma ascundeam. Sunt greu de descris turbarea si dorinta de razbunare a anchetatorilor cand m-am vazut adus din nou in arestul securitatii de la Rahova, au planuit sa ma ucida in bataie daca vor avea ocazia. Din cauza evadarii mele ei ratasera niste avansari, mai ales ca era prima data cand cineva reusise sa evadeze din arestul Securitatii. M-au judecat apoi si m-au condamnat la 1 an si jumatate doar pentru evadare (adica dupa aceea nu a existat nici o alta condamnare pentru presupusa infractiune aberanta pentru care m-au arestat initial; daca acuzatiile lor halucinante ar fi fost reale as fi fost condamnat pentru acea infractiune si totodata in plus pentru evadare, nu numai pentru evadare).

Pedeapsa respectiva am executat-o in conditii cumplite, cu lanturi ce cantareau cam 6 kg la picioare – toate aceste si ca sa ma chinuie, dar si de frica sa nu evadez din nou, intr-o celula a carei fereastra nu avea geamuri, unde iarna apa ingheta pe pardoseala”, a povestit Grigorean Bivolaru, în interviul pentru wowbiz.ro.

El a mai spus că, probabil, autoritățile de la acea vreme au ajuns la măsura radicală de a-l interna la psihiatrie deoarece el, în ciuda condamnărilor, a continuat să predea yoga, ceea ce pentru securiști era un afront aproape de neimaginat.

”S-a facut cu acea ocazie, la comanda, un simulacru de expertiza psihiatrica ce a stabilit zice-se ca sunt iresponsabil psihic dupa ce anterior facusem 1 an si 6 luni inchisoare pentru evadare. Internarea a fost decisa in august 1989, iar ”tratamentul” indicat continea inclusiv unele medicamente puternice care ar fi schimbat intr-o leguma pe oricine, in scurt timp.

Doctorul psihiatru de atunci, ce lucra la spitalul de la Poiana Mare, Leonard Hriscu, a dat insa dovada de omenie si de verticalitate. Constatand ca diagnosticul nu este real si intuind motivele adevarate ale internarii mele, a refuzat sa-mi mai aplice tratamentul. A fost o alta perioada foarte dificila acolo la Poiana Mare, conditiile in acel spital erau cumplite, iar in plus unii dintre cei internati chiar erau niste nebuni periculosi, care te puteau oricand ataca si chiar omori.

In decembrie 1989 a venit insa Revolutia, dar nu am fost pus in libertate imediat, caci am fost obligat sa mai astept convocarea unei comisii care trebuia sa ma elibereze cu forme legale. In final m-au pus in libertate, dar in mod bizar mi-au pastrat, in mod abuziv, ipostaza de persoana iresponsabila din punct de vedere psihic. Ar mai fi multe de povestit despre toate abuzurile si persecutiile din perioada comunista la care am fost supus.

Toate cele petrecute atunci sunt in mare parte consemnate in documente ce se afla in arhivele CNSAS, dar pana acum doar cercetatorul Gabriel Andreescu a avut curiozitatea si rabdarea necesara sa le studieze, iar apoi a publicat doua carti ce sunt pline de dovezi socante pe aceasta tema”, a continuat Bivolaru.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)