Cum a fost sancționat un bărbat care conducea cu peste 200 km/oră pe un drum naţional din Olt

Cum a fost sancționat un bărbat care conducea cu peste 200 km/oră pe un drum naţional din Olt
Foto simbol: Pixabay

Un bărbat din Craiova care conducea cu peste 200 de kilometri pe oră pe un drum naţional din Olt, unde viteza legală este de 100 de kilometri pe oră, a fost amendat de poliţişti cu 1.305 lei, fiindu-i suspendat permisul pentru 90 de zile.

Polițiștii Serviciului Rutier Olt au depistat, pe Drumul Național 65, în afara localității Scornicești, un bărbat, de 31 de ani, din municipiul Craiova, care conducea un autoturism, cu 208 km/h, pe un sector de drum cu limita de 100 de km/h.

Bărbatul a fost sancționat cu amendă, în valoare de 1305 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 90 de zile, ca măsură complementară.

Polițiștii rutieri derulează, în această perioadă, la nivel național, acțiuni pentru prevenirea evenimentelor rutiere și sancționarea celor care încalcă legea.

În ultimii 10 ani (2011-2020), un sfert dintre persoanele decedate în accidente rutiere, în România, și-au pierdut viața în urma unor evenimente cauzate de viteză.

De asemenea, 23% dintre persoanele rănite grav, în această perioadă, în accidente rutiere, au suferit leziuni în urma unor evenimente cauzate de nerespectarea limitelor legale de viteză, potrivit IGPR.

Urmăriți B1TV.ro și pe