Cum explică Enel factura de peste 6.000 de lei la energie primită de Mihai Șora: “Asigurăm toți clienții că verificăm modul de facturare și îl adaptăm continuu”

Cum explică Enel factura de peste 6.000 de lei la energie primită de Mihai Șora: “Asigurăm toți clienții că verificăm modul de facturare și îl adaptăm continuu”
Foto: Mihai Șora / Facebook

După ce în urmă cu câteva zile, filozoful Mihai Șora a povestit, pe Facebook, că a primit o factură de peste 6.000 de lei la energie electrică, compania Enel a transmis un punct de vedere în care explică ce a dus la această situație.

Ce spune compania Enel despre factura lui Mihai Șora

Șora spune că ultima sa factură la ENEL, scadentă la 28 septembrie, este de 6.096,99 de lei, deși folosește puține aparate care să consume energie.

Potrivit companiei, Enel Energie Muntenia a emis pe numele lui Mihai Șora o factură de regularizare care reflectă consumul real înregistrat în perioada octombrie 2020 – august 2022, când nu s-au putut efectua citiri de contor, din cauza lipsei de acces în locuință:

“Enel Energie Muntenia a emis pe numele domnului Mihai Șora o factură de regularizare care reflectă consumul real înregistrat în perioada respectivă (octombrie 2020 – august 2022), când nu s-au putut efectua citiri de contor, din cauza lipsei de acces în locuință (unde este amplasat acesta). Asigurăm toți clienții că verificăm modul de facturare și îl adaptăm continuu, astfel încât el să reflecte corect modificările legislative numeroase și la intervale scurte de timp în domeniul energiei. De asemenea, îndrumăm clienții să transmită lunar indexul lor de consum de energie și să asigure accesul la contor pentru citire, astfel încât facturarea să reflecte  consumul lor real.”, este comunicatul transmis de Enel.

Factura uriașă primită de Mihai Șora

„Este pentru prima dată când mă izbesc de un asemenea elefant. Cum să fac?”, a scris pe Facebook Mihai Șora, care în luna noiembrie va împlini 106 ani.

El face inventarul surselor de energie electrică pe care le folosește:

  • „Un bec mititeluț, la masa de scris: „economic“ i se spune.
  • Un frigider A+++, Zanussi, și el mititel (cel mai scund din comerț).
  • Un laptop HP (care stă să-și dea obștescul sfârșit, dar care nu a fost vreodată, în lunga lui viață, energivor).
  • O tabletă cu măr.
  • Un telefon mobil.
  • O mașină de spălat rufe (de care nu abuzăm, fiind – de la natură – mai sobri și curăței).
  • Atât.
  • NU televizor.
  • NU aer condiționat.
  • NU mașină de cafea
  • NU alte electrocasnice (cum ar fi mașina de tocat firul de leuștean în patru)”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
16:07 - Monica Anghel, răspuns tranșant la criticile fanilor: „Nu le-aș da un sfat femeilor să slăbească neapărat, dacă se simt bine în pielea lor și grase”
16:01 - O angajată a Primăriei Pașcani, acuzată de trafic de influență: ar fi primit aproximativ 45.000 de euro de la mai multe persoane cu scopul de a le rezolva solicitările
15:51 - Muncitorii români din Croația continuă protestele în Zagreb. N-au fost plătiți de două luni
15:50 - Primăria Brașov, amendată după accidentul în lanț din zona Dârste
15:38 - Cum funcționează contra propaganda ucraineană? Povestea unei tinere care vorbește cu mii de ruși în Telegram: „Sper că cel puțin câțiva oameni vor ajunge la ideea că ‘Soțul meu îmi este mai drag decât Herson'”
15:37 - Niculae Bădălău, arestat preventiv, a fost revocat de Parlament de la Curtea de Conturi (VIDEO)
15:29 - Preotul Vasile Bratie, despre venirea lui Moș Nicolae în copilăria sa: „Aveam nişte opinci roase de capră pe care nu puteam să le dăm cu cremă, dar le spălam şi le aşezam frumos lângă uşă”
15:27 - Ambasadorul Emil Hurezeanu, despre aderarea la Schengen: Președintele Austriei are o opinie favorabilă României. Decizia finală aparține guvernului, iar semnalele nu sunt optimiste
15:11 - Veste uriașă pentru Simona Halep: „S-a stabilit clar modul în care a ajuns substanța în organism”
15:08 - Tudor Chirilă, replici dure la adresa lui Denis Roabes: „Știți cum e la fotbal? Când echipa joacă bine e meritul jucătorilor, când echipa nu joacă bine e vina antrenorului”