Cum funcționează Drug Test, aparatul pe care polițiștii români îl folosesc pentru a depista consumatorii de substanțe interzise

Cum funcționează Drug Test, aparatul pe care polițiștii români îl folosesc pentru a depista consumatorii de substanțe interzise
Foto: Politia Romana

Testarea pentru dopaj a devenit foarte răspândită și există mai multe tipuri de teste. Polițiștii de la Rutieră folosesc aparate DRUG TEST, cu ajutorul cărora pot depista conducătorii auto care au consumat substanțe interzise.

Drug Test. Polițiștii îi verifică pe șoferi dacă au consumat substanțe interzise

Polițiștii au în dotare aparate marca Drager, model Drug Test 5000. Cu ajutorul acestora, polițiștii de la Rutieră vor depista conducătorii auto care au consumat substanțe interzise.

Consumul de substanțe psihoactive influențează comportamentul conducătorilor de autovehicule, afectează capacitatea de a conduce, diminuează reflexele, aceștia nemaiputând fi stăpâni pe propriile mișcări și evita obstacolele apărute în cale.

Totodată, conducătorul unui vehicul care a consumat substanțe psihoactive poate deveni agresiv, trecând foarte ușor de la o stare calmă la una de nervozitate, în cele mai multe cazuri, finalitatea fiind producerea unui eveniment rutier, uneori cu consecințe deosebit de grave.

Cum se folosește Drug Test

Testarea cu Drug Test se face din salivă, acesta putând detecta 6 tipuri de droguri. Dacă la testarea cu acest aparat, rezultatul a fost pozitiv, persoana va fi condusă la spital pentru recoltarea de mostre biologice care vor stabili cu exactitate substanța psihoactivă.

Potrivit Poliției Române, la testarea cu Drug Test nu este relevantă concentrația, iar Codul Penal sancționează cu închisoarea de la unu la 5 ani sau amendă persoana aflată sub influența unor substanțe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere.

După fiul lui Gino Iorgulescu, și băiatul lui Marian Ionescu a fost prins drogat la volan

După fiul lui Gino Iorgulescu, un alt băiat celebru a fost prins drogat la volan. Este vorba despre fiul luiMarian Ionescu, liderul trupei ”Direcția 5”, pe nume Carmin Mihai Ionescu.

Fiul solistuluiMarian Ionescude la „Direcția 5” s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins în timp ce conducea sub influența substanțelor interzise, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Numele fiului cântărețului apare și în Dosarul ”Droguri pentru VIP-uri”, însă la acel moment tânărul a fost audiat doar în calitate de martor.

Astfel, printre cei care au stat față în față cu oamenii legii și au dat declarații erau:Răzvan Ciobanu, Carmin Ionescu, Elis Armeanca, dar și prezentatorul Oreste Teodorescu.

Carmin Mihai Ionescu este fiul lui Marian Ionescu dintr-o căsnicie anterioară, dar componentul formației Direcția 5 și soția sa, Octavia Geamănu, au devenit părinți în anul 2016. Cei doi au tot un băiat, pe nume Andrei, care s-a născut în luna noiembrie.

În anul 2012, Marian Ionescu a fost implicat în 2012 într-un accident de circulație. Chitaristul se întorcea de la un concert al trupei, care era organizat la Sala Palatului și se îndrepta spre locuința sa din Pipera, când a avut loc acel eveniment rutier.

Liderul formației Direcția 5 se afla pe motocicletă, când a fost lovit de o mașină. Acelșofervoia să parcheze și nu i-a acordat prioritate artistului.

Urmăriți B1TV.ro și pe