Cum ne protejăm în zilele de cod portocaliu de caniculă. Specialiștii spun ce trebuie și ce nu trebuie să facem (VIDEO)

Cum ne protejăm în zilele de cod portocaliu de caniculă. Specialiștii spun ce trebuie și ce nu trebuie să facem (VIDEO)
Caniculă la plajă / Foto: Pixabay.com

Până la finalul lunii iulie, în România sunt valabile codul galben și cel portocaliu de caniculă. Inclusiv în București au fost anunțate maxime de peste 35 de grade Celdiua, așa că este bine să știm cum putem să ne protejăm în fața caniculei.

Doar în ultimele 24 de ore au fost raportate peste 1.000 de solicitări, doar la Serviciul de Ambulanță București – Ilfov, iar o bună parte dintre ele sunt corelate cu temperaturile ridicate din această perioadă.

„În ultimele 24 de ore, la Serviciul de Ambulanță s-au înregistrat și s-au efectuat 1.489 de solicitări, dintre acestea 852 au fost cazuri de urgență.

Au fost și 69 de persoane care în ultimele 24 de ore au avut nevoie de ambulanță în loc public. 19 dintre ele au prezentat lipotimii, iar 5 dintre ele și-au pierdut pentru scurt timp starea de conștiență, o parte dintre aceste intervenții pot fi puse pe creșterea temperaturii ambientale”, a explicat Alice Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București, pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Cum ne protejăm de caniculă

Alice Grasu a explicat, în direct pe B1 TV, cum ne putem proteja de caniculă și ce trebuie să facem în zilele cu temperaturi maxime extreme.

În intervalul 11:00 – 18:00 să nu facă expuneri voluntare la soare, să nu facă efort fizic în soare și să nu facă sport în soare.

Dacă se pleacă de acasă, să se poarte îmbrăcăminte adecvată, amplă, vaporoasă, din fibre naturale, lejeră, iar capul să fie protejat cu pălărie, șapcă și umbrelă.

Pentru cei care au sensibilitate la nivelul ochilor, se vor purta ochelari de soare care chiar să protejeze, nu doar din motive estetice.

Este foarte important ce mâncă, dar mai ales cum ne hidratăm. Trebuie să consumăm minim 1.5 – 2 litri de lichide pe zi, apă, ceai, sucuri naturale la temperatura camerei. Nu se vor consuma băuturi bogate în cofeină și nici băuturi alcoolice sau foarte dulci”, a explicat managerul Serviciului de Ambulanță București – Ilfov.

Ultima oră
20:31 - Înregistrări din ședința în care echipa lui Dan Barna pregătește strategia pentru turul 2 cu Dacian Cioloș: „E caft pe bune” / „O să facem un call center cu vedete”
20:16 - Administrația Prezidențială a anunțat oficial faptul că Klaus Iohannis va participa, sâmbătă, la Congresul PNL
20:10 - Dan Motreanu: Nu candidez pentru nicio funcție la Congresul PNL / Ce înseamnă „echipa câștigătoare”? Pe cine au învins? / Ar fi o pată mare pe obrazul PNL și al președintelui Iohannis să fie aleși oameni controversați
19:44 - China anunță noi măsuri împotriva criptomonedelor: Au fost blocate toate tranzacțiile
19:42 - Certificatul verde, un adevărat imbold pentru vaccinare. Măsura a fost adoptată cu întârziere de Guvernul Cîțu, într-un moment în care campania aproape înțepenise
19:10 - Raed Arafat confirmă: Intrarea la restaurantele din interiorul mall-urilor se va face tot cu certificatul verde
19:05 - Aproape 20.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 17.000 cu prima doză. Mai bine de 5,3 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:42 - Cristian Diaconescu: Nimeni astăzi în Europa nu crede că moștenirea Merkel va fi contrazisă de stânga sau de dreapta / Angela Merkel și Donald Tusk înțeleg mai bine România decât mulți alții de pe continent (VIDEO)
18:33 - Peste 10.000 de porci vor fi ucişi la o singură fermă din Hunedoara ca urmare a confirmării pestei porcine africane
18:07 - Certificatul verde, obligatoriu în Capitală de la miezul nopții. Autoritățile au introdus restricțiile de scenariu roșu (VIDEO)