Cutremur, marți, în zona seismică Vrancea. Anunțul oficial al autorităților

Cutremur, marți, în zona seismică Vrancea. Anunțul oficial al autorităților
Sursa Foto: Pixabay

Un cutremur de slabă intensitate s-a produs, marți dimineață, în Buzău, zona seismică Vrancea, arată datele Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremur, marți dimineață, în România

Cutremurul, de magnitudine 3,5, s-a produs la ora 10:51:47, la adâncimea de 145km.

Acesta a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 55km E de Brasov, 65km N de Ploiesti, 120km N de Bucuresti, 127km S de Bacau, 133km NE de Pitesti, 135km V de Braila, 137km V de Galati, 170km E de Sibiu, 185km N de Ruse, 210km SV de Iasi.

Amintim că o serie de cinci cutremure s-au produs și luni dimineață în zona Vrancea, după primul mare cutremur ce a avut loc în Turcia. Mii de oameni au murit sau au fost răniți în Turcia și Serbia, în două cutremure de peste 7 grade, care au fost urmate de peste 100 de replici.

Posibilă legătură între cutremurele de luni din România și primul mare seism din Turcia

Luni, Mircea Radulian, director științific al Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP), a declarat pentru B1 TV că nu exclude să fi existat o legătură între primul cutremur din Turcia și seria de seisme care au avut loc în România, zona Vrancea, tot luni dimineață.

„Undele seismice generate de cutremur, fiind unul mare, au fost destul de puternice să declanșeze niște cutremure relativ mici în țara noastră care erau cumva pregătite să se producă. Asta e o explicație.

Alta ar fi că pur și simplu au apărut întâmplător. Totuși, faptul că acel cutremur a fost cu câteva minute înainte de cutremurul din țara noastră, din câte știu eu, e posibil să fi fost o astfel de influență. Nu e exclus, s-a mai întâmplat”, a declarat Mircea Radulian, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe