"Da, merită!" Ministrul Justiției, Tudorel Toader, despre doctoratul lui Kovesi: "Am cugetul deplin împăcat că am contribuit la oferirea titlului de doctor"

"Da, merită!" Ministrul Justiției, Tudorel Toader, despre doctoratul lui Kovesi: "Am cugetul deplin împăcat că am contribuit la oferirea titlului de doctor"

Teza de doctorat a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, a ținut atenția tuturor la finalul lui 2016 după ce în spațiul public au apărut mai multe acuzații de plagiat. În cele din urmă, CNATDCU a decis ca această poate să își păstreze titlul de doctor de drept în ciuda faptului că mai multe pagini sunt copiate din alte lucrări fără a fi citate corespunzător ceea ce nu este în acord cu normele academice cerute.

Unul dintre profesorii care a fost în comisia de oferire a titlului de doctorat este chiar actualul ministru al Justiției, Tudorel Toader, un specialist în drept penal. Prezent într-o emisiune la Antena 3, luni seară, ministrul a ținut să precizeze că rămâne la părerea din momentul conferirii titlului de doctor pentru că teza lui Kovesi merită.

"Vă voi dezamăgi spunându-vă că da, merită. Sunt programele antiplagiat. Acolo şi dacă pui definiţia unui termen, un text de lege, spune că e plagiat. Eu îmi aduc aminte momentul acela. Era o temă despre specificul criminalităţii organizate din Romania. Doamna Kovesi îşi încetase mandatul la DIICOT. Ce procuror decât unul din structură cunoaşte mai bine caracterul criminalităţii organizate? Când un procuror care a lucrat cu dosare grele îţi face o afirmaţie, are o altă greutate. Chiar am teza, am răsfoit-o din nou când au apărut discuţiile. Este o teză consistentă, în care se studiază specificul criminalităţii organizate din România. Am cugetul deplin împăcat că am contribuit la oferirea titlului de doctor. Luaţi teze de doctorat multe, vedeţi dacă 4 % nu e de multe ori depăşit, dat fiind specificul de la drept", a declarat Tudorel Toader.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său