Dan Bittman: Eu aș face enclave. Două orașe luate la întâmplare, cu spital COVID, unii fără restricții, unii cu restricții. Atunci se va vedea rapid cine are dreptate (VIDEO)

Dan Bittman: Eu aș face enclave. Două orașe luate la întâmplare, cu spital COVID, unii fără restricții, unii cu restricții. Atunci se va vedea rapid cine are dreptate (VIDEO)
Foto: Dan Bittman / Facebook

Dan Bittman, solistul trupei Holograf,a comentat marți seară, în emisiunea „Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire, pe B1 TV, măsurile adoptate de autorități pentru a limita răspândirea noului coronavirus. ”Eu aș face enclave. (…) Două orașe luate la întâmplare, cu spital COVID, unii fără restricții, unii cu restricții”, spune cântărețul.

Dan Bittman, despre măsurile luate de autorități în contextul pandemiei

”L-am văzut pe domnul Arafat care tot spune o chestie, eu am spus-o de anul trecut, nu e ideea mea, e ideea altora, aceea de a face întreprinderile să intre fiecare la alte ore dimineața, pentru a reuși să decongestionăm puțin metroul. El o spune de un an și nimeni n-a făcut-o, și era în mâna lui și a Guvernului să o facă.

Noi toți vorbm și ne învârtim în cerc pe niște legi proaste, niște măsuri proaste, dar ne place să vorbim, că e COVID la modă. Eu nu cred în chestiile astea, nu așa se face”, a spus Bittman, explicând și ce ar face el dacă ar avea putere de decizie.

”Eu aș face enclave, apropo de teste și de studii. I-aș lăsa pe oameni să trăiască într-o enclavă într-un anume fel și pe alții să-i pun în alt fel și atunci se va vedea rapid cine are dreptate. Două orașe luate la întâmplare, cu spital COVID, unii fără restricții, unii cu restricții. (…)

Oamenii mor oricum, suntem în aceeași marjă. Nu o spun cu cinism. Suntem în aceeași marjă în care eram și acum un an, și acum doi ani, nu se moare mai mult România anul ăsta decât se murea în 2019.

Greșeala pe care o facem e să cădem dintr-o extremă în alta. Eu sunt în continuare pentru prevenție pentru că nu putem să ne purtăm inconștient față de un lucru pe care nu-l controlăm în totalitate, dar nici măsurile astea nu mi se pare că sunt coerente”, a mai spus Dan Bittman.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Situația infectărilor cu coronavirus la nivel național

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, marți, 5.231 de cazuri noi de COVID-19 depistate la nivel național. Autoritățile au precizat că în ultimele 24 de ore au decedat încă 196 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2, iar în secțiile de Terapie Intensivă din țară sunt internați 1.466 de pacienți depistați cu noul coronavirus.

Urmăriți B1TV.ro și pe