Bradul de Crăciun este nelipsit în aceste zile din casă. Fie că este vorba de unul natural sau artificial, este un simbol al sărbătorilor de iarnă, iar lumea îl așază la loc de cinste în casă.
PROFEȚIE APOCALIPTICĂ! MARIA GHIORGHIU ANUNȚĂ MARELE MĂCEL! „ÎN ACEASTĂ NOAPTE…”
Pentru a se păstra mai bine, la rădăcina acestuia putem pune chiar și băuturi alcoolice.
1.Ţineţi-l departe de banane – chiar dacă Moşul aduce dulciuri şi fructe, pe care le aşază sub brad, este bine sã nu fie lăsate sub pom. Asta pentru că bananele elimină etilenă, o substanţă ce grăbeşte uscarea bradului şi căderea acelor de pe cetini.
2.„Hidratează-l” cu limonadă – chiar dacă a fost tăiat copacul, el poate absorbi încă lichidele. Chiar dacă îl stropești zilnic sau l-ai aşezat cu tulpina într-un bol cu apă, este bine să adaugi şi câteva picături de lămâie şi puțin zahăr. Limonada îl va ajuta să-şi păstreze prospeţimea mai multă vreme.
3.Un alt secret pentru a-l ajuta să fie la fel ca în ziua în care l-ai cumpărat este sî îi dai să „bea” votcă – dacă adaugi şi câteva picături de vodcă la „băutura” de mai sus, e şi mai bine. Alcoolul va menţine apa limpede, pentru că ucide bacteriile.
4.Aspirină – acidul salicilic este şi el de ajutor. Câteva pastiluţe diluate în apa în care ai pus tulpina bradului va ţine bacteriile departe şi îi va lungi viaţa pomului de Crăciun, informează realitatea.net.